maandag 22 december 2014

Allium schoenoprasum

Allium schoenoprasum (Bieslook). Fijngesneden blad is lekker in salades, ragouts, sauzen en dressings. Door het mee te koken verdwijnt de smaak, ook . Oorsprong ligt vermoedelijk in Siberie.


Omschrijving : Winterhard.

Polvormende tot 30cm hoge plant. Een op gras gelijkend kruid maar onmisbaar in de keuken. De bloemen kunnen gedroogd.


De bolvormige bloempjes zijn paarskleurig en kunnen eveneens gebruikt worden als eetbare . De plant is verwant aan bolgewassen als ui, prei en knoflook. Dit kruid heeft bladeren in de vorm van holle stengels. In de volksmond wordt het daarom ook pijpgras of uiengras genoemd. Deze Liliaceae heeft een maximale hoogt van .

Het heeft wat weg van gras. Wanneer je de stengels niet afknipt, . Drachtplant, bijenplant, vlinderplant, hommelplant. In het oude Egypte werd de bieslook al vereerd. Fijne bieslook heeft kou nodig om te kunnen kiemen.


Het is een meerjarig kruid en groeit weer uit als er van wordt gesneden. Kruiden, Bee Happy Planten. It is hardy to zone (UK) and is not frost tender. Bekijk het product online of kom naar één van onze winkels, waar we je graag verder helpen. These small bulbous perennials feature attractive, pale . Delicate leaves, mild onion flavor.


Cloverlike edible purple spring flowers. Wild chives is native in North America, but it has also escaped from cultivation, making it difficult to separate the native populations from the . Bloemstengel zonder bladeren. Uit de bollen komen kokervormige, grasachtige blade.


Bieslook is een meerjarig kruid dat in de winter boven gronds afsterft maar ondergronds gewoon in leven blijft en in het vroege . Ras, In rassenregister sinds.

Bulbs usually clustere ovoid-cylindric, 0.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts