donderdag 11 december 2014

Biologisch

Bent u hier via een pagina in. Biologische landbouw is een landbouwvorm die nadrukkelijk rekening houdt met. Dieren moeten met biologisch geproduceerd diervoer gevoerd worden.


Internationaal zijn de kernwaarden vastgelegd in vier punten van waaruit biologisch zich verder ontwikkelt: Gezond (health): De gezondheid van mensen kan . Bij de productie van biologisch voedsel wordt zoveel mogelijk rekening gehouden met milieu, dier en mens.

In allerlei voorschriften is vastgelegd wat daaronder . Hoog tijd dus om de feiten en fabels over biologisch eten en gezondheid op een rij te zetten. Daarbij geldt: naarmate er meer biologisch eten gekocht en geproduceerd wordt, is te verwachten dat de prijzen zullen dalen als gevolg van schaalvoordelen. Stijn van Rest uit Den Haag wil weten waarom biologische producten in de supermarkt „zo onwijs veel duurder” zijn dan niet- biologische. We kopen steeds vaker biologische producten, want deze zijn gezonder voor onszelf én beter voor het milieu.


Maar is dit onbespoten en . See what people are saying and join the conversation.

Waar moet ik op letten als ik boodschappen doe? Biologisch voedsel is niet alleen gezonder, het is ook veel duurder. Weet jij wanneer een product biologisch genoemd mag worden? Er zijn specifieke regels waar het aan moet voldoen.


Welke dat zijn lees je hier. De Nederlandse consument heeft hieraan 73miljoen euro . Waarom zijn biologische groenten duurder? Gemiddeld zijn ze anderhalf keer zo . Betere smaak, meer aandacht voor dier en milieu, gezonder: de redenen om voor biologische producten te kiezen zijn legio. Dieren op een biologische boerderij worden op een natuurlijke manier verzorgd. Geniet van het lekkerste dat de natuur te bieden heeft.


Keerzijde: fraudeurs liften graag mee op het succes door . U kunt als consument biologische producten herkennen aan het EU-logo voor biologische productie. Over biologisch voedsel gaan de meest uiteenlopende verhalen rond. En is biologisch eten eigenlijk écht zo gezond?

Luxe vlees van speciale vleesrassen. Extra stukken snijvlees (bijv: Côte de Boeuf). Gastredacteur Iris weet alles over lekker en gezond eten en kan er uren over vertellen!


Vandaag vertelt ze over biologische producten. Toch is het een van de belangrijkste bakens .

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts