maandag 15 december 2014

Rantsoenberekening melkvee excel

Maak het perfecte rantsoen voor gezonde koeien, hoge (voer) efficiëntie van eigen. Melkveehouders kunnen hiermee zelf hun rantsoenefficiëntie én het financiële voordeel berekenen. In vijf simpele stappen en met een beperkt . Het versimpelen van de rantsoenadviezen in de melkveehouderij.


Maak een rantsoen berekening van het basisrantsoen van de melkkoeien.

Rantsoen samenstellen in Excel -programma . Gebruik hiervoor het excel werkblad “ rantsoen berekening ”. Veeboer heeft een melkveebedrijf met 1koeien pinken en kalveren. Maak de ruwvoerbalans en de rantsoenberekening in Excel en doe die als . Ik ben al een tijd op zoek naar een goed rantsoenprogramma , behalve de waardeloze excelsheets die wij op school hebben is er weinig te . Vaak wordt compleet rantsoen genoemd naar zijn Engelse benaming Total Mixed Ration , afgekort TMR. Men bedoelt hiermede een homogeen . Tabel Krachtvoederverdringingswaarden bij melkvee uit de literatuur. Het doel van Boerenverstand is: meer melk uit eigen ruwvoer halen.


Dagelijkse opname mais per melkkoe in lactatie: maïsopname per dag in lactatie. Your Ip: location:California, mountain view. Hoe benut ik deze eiwitrijke voeders optimaal in het rantsoen voor ( hoogproductieve) melkkoeien? Wat is het economische rendement binnen de moderne melkveehouderij van deze.


Software: Veldboon vs tarwe ( Excel spreadsheet) . Alice Agent await none, none) She can use it when she applies . De data die verzameld is, is in een overzicht in Excel gezet. De Excellium-lijn staat voor excellente melk- en eiwitproductie door . AVEVE Veevoeding sturen het basisrantsoen door correctie van de afbraaksnelheid. Een rantsoen met procent graskuil, procent snijmaiskuil en procent krachtvoer levert een heel.


Veeteelt maakte een video van Caudumer Lol 30 waarin de excellente koe goed. Als melkveebedrijf doen wij aan weidegang (foto 1). Die kun je gratis krijgen bij je voerfabrikant, maar ik heb hem zelf gemaakt in Excel.


Het rantsoen dat de koeien eten moet ook worden aangepast, omdat ze vers gras uit het land eten. Duidelijk overzicht via online grafieken, tabellen of gemakkelijke excel. De melkveehouderij is volop in beweging.


Handleiding bij het rantsoenberekeningsprogramma voor dieren van het. Het rekenblad is een eenvoudig excel -blad waarop berekeningen kunnen. Het antibiotica-gebruik in de biologische melkveehouderij ligt op nog geen procent van het gangbare. Ze krijgen daar een rantsoen van stro en brok,.


Wij bieden optimalisatietrajecten binnen uw melkveehouderij. Stimulans Excellent nP, Stal Excel - lent nP, Stal. Dit programma geeft een goed beeld van een rantsoen voor melkvee.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts