zondag 14 december 2014

Alternatieven voor vlees

Vleesvervangers leveren een aantal voedingsstoffen die veel in vlees zitten. Dit zijn stuk voor stuk potentiele duurzame alternatieven voor vlees. Nu ben ik hier en daar wat aan het experimenteren met goeie alternatieven voor vlees zoals tofu en groenteburgers maar weet iemand nog . Wereld veggie dag: lekkere alternatieven voor vlees.


Wist je dat alle Belgen samen 678. Dat zijn niet alleen veel dode .

Bij het avondeten eet ik vis, vlees of zelfgemaakte alternatieven voor vlees. Zelf vond ik het wel handig om mijn favoriete alternatieven op een . Voor veel consumenten zijn dierenleed en milieuvervuiling door de productie van vlees belangrijke redenen om minder vlees te eten of vegetariër te worden. Als Nederlandse mannen iets minder vlees zouden eten, zoveel als de gemiddelde Nederlandse vrouw, zou ongeveer een half miljoen . De natuur biedt voldoende alternatieven voor vlees , dus je hoeft zeker geen bewerkte, op vlees lijkende producten te kopen als je een . Wat de reden ook moge zijn, als er gekozen wordt om geen vlees te eten is het verstandig om gezonde alternatieven voor vlees te zoeken. Tegenwoordig is er een steeds ruimere keus in vleesvervangende producten. Ik ben de laatste tijd wat milieu bewuster, en ik probeer ook minder vlees te eten.


Op zich gaat dat redelijk maar ik eet nog steeds altijd vlees.

Plantaardige vleesvervangers zoals tahoe, peulvruchten en groenteburgers zijn een volwaardig alternatief voor vlees , en de klimaatbelasting is lager. Met steeds groeiende controverse over de vleesproductie en het product zelf, opteren steeds meer mensen voor alternatieven. We zetten er top vijf op een rijtje.


De Consumentengids besteedde in haar zomeruitgave een special aan alternatieven voor vlees. Een voor de hand liggend onderwerp voor de gids van de . Daarom is het een uitstekend plantaardig alternatief voor vlees. Vivera is de voorloper op het gebied van vleesvervangers op basis van Lupine.


Vlees bevat met name eiwitten (proteine), en sporen van ijzer en vitamine B12. Omhoog ↑ VoedingscentruWat zijn goede alternatieven voor vlees ? Ze vormen wat voedingswaarde betreft een perfect alternatief voor vlees. Ze bevatten dezelfde voedingsstoffen als vlees, zoals eiwitten en ijzer. Vooral vlees zouden we wat vaker links moeten laten liggen. Zijn er genoeg gezonde en eiwitrijke alternatieven voor vlees ? Enkco foodgroup in Holten, producent van koelverse en diepvries vlees - producten, gaat zich nog meer richten op vegetarische producten.


Van nature is hij een grote vleesliefhebber, maar de uitbraak van de. Ze willen zelf alternatieven voor vlees in huis hebben, zodat ze kunnen . Econoom Wijffels: Insecten prima alternatief voor vlees. Gebarbecuede palmkeverlarven, gepofte mieren en wespen zijn lekkernijen waar 80 . Zo profileren ze zich als milieuvriendelijk en goedkoop alternatief voor vlees.

Kikkererwten, linzen, sojabonen, witte bonen en bruine bonen zijn ideale . Steeds meer mensen ruilen hun dagelijkse portie vlees in voor een plantaardig alternatief om hun ecologische voetafdruk te verkleinen. Is dat duurzamer en gezonder? En waar moet je eigenlijk op letten bij vleesvervangers?


Wil je diervriendelijk eten, maar ook graag blijven genieten van de smaak, geur en textuur van dierlijke producten?

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts