woensdag 10 december 2014

Allium planten voorjaar

Kun je alliums (sieruien) nog in het voorjaar de grond in doen? Water ze na het planten vervolgens licht in. Bewater de Allium Giganteum vanaf het moment dat ze groeien, al vanaf het vroege voorjaar.


Het geslacht Allium kent vele soorten en cultivars. Plant ze in flinke aantallen, geef ze ieder voorjaar wat extra mest, en geniet in mei en juni al van een .

Het is raadzaam om in het voorjaar enkele. Bloeien bloembollen ook in de zomer? Er zijn bloembollen die in het voorjaar bloeien én bloembollen die in de zomer bloeien.


Wilt u in het komende voorjaar van . De mooie bollen op lange steel komen prachtig uit boven de planten. Alliums of sieruien planten - allium kopen sierui - soorten sieruien kopen en. Ze overbruggen het seizoen van de voorjaarsbloeiende bolgewassen naar de .

Het blad van de sierui kun je gerust afknippen, het doet de plant geen kwaa en dicht op andere planten ligt . Geef 2x per jaar mest wanneer de plant begint te groeien en tijdens de bloei, bijv. Als je een gewone ui - Allium cepa - laat doorschieten krijg je een mooie witte bloeiwijze. Maar de allium-familie is bijzonder uitgebreid.


Plantijd van september tot november. Sierui ( Allium ) voor het voorjaar en zomer. Zijn Alliums nu zomerbollen of voorjaarsbollen ? Eigenlijk zijn ze het allebei. Alliums plant je in het najaar, liefst als het niet warmer is dan °C . Peter Nyssen bied u een uitgebreide keus aan Allium (Sieruien) bloembollen. Sieruien zijn goed geschikt voor vele plekken in de tuin of voor verwerking in . Zolang de bollen niet in de . Het zijn bollen die je in het najaar in de grond zet en die in het voorjaar erop bloeien.


Ondanks stelen tot ruim anderhalve meter hoog, heeft Allium geen ondersteuning. Plant de bollen twee maal zo diep als de bolgrootte.

Eén van de mooiste soorten is de Allium of sierui. Heerlijk is dat toch dat we zelf het voorjaar in huis kunnen halen. Een van de bekendste soorten is de Allium Gladiator, die tot wel 120. Na de bloei sterft de plant af, om in het voorjaar weer uit te lopen of zich .

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts