vrijdag 19 december 2014

Bloembollen

Een aantal bolgewassen zijn als voedingsmiddelen beken zoals ui en knoflook. Andere bolgewassen, de zogenaamde bloembollen , worden voor de sier . Sinds de zestiende eeuw worden er bollen geteeld. Het eerst in Haarlem en omgeving, de Haarlemse bollen. Langzamerhand breidde de teelt zich uit over de .

Nadat de bollen in bloei zijn gekomen worden zij gekopt. De bollen worden vervolgens geoogst en over de hele wereld geëxporteer waar zij door de kopers in . Bollenteelt is een economische activiteit in een aantal streken in Nederland. Streken waar veel van de Nederlandse bollenteelt plaatsvindt zijn: De Bollenstreek . Een bloembol is een bolvormig, ondergronds deel van een plant. Planten die dat soort bollen hebben worden bolgewassen genoemd. Nederland exporteert veel bloembollen zoals tulpen en hyacinten.


Zie voor meer informatie.

Bloembollen zijn al eeuwen bij ons. De kinderen leren hoe bollen en knollen eruit zien, dat er planten met bloemen uit kunnen groeien en dat er bollen en knollen zijn die je kan eten. Zomerbloeiende bloembollen staan erg mooi op terras in potten. Maar ook in bloemenborders zijn deze zomerse bloembollen goed te gebruiken en geven een . Bij het uitzoeken van bollen kun je zien welke bollen aangesat zijn.


Omdat de bol krimpt ontstaat er meer ruimte tussen de rokken. De huid komt daardoor los . Tulpen zijn lentebloeiers, wat betekent dat hun bollen in de herfst moeten worden geplant. Dit artikel laat je de techniek zien om je tuin . Bekijk online onze bolboemen.


Lelie (geslacht) -. Alle links over bloembollen. Schoolkinderen planten bloembollen in Ter Apel. Er zijn veel mensen die een zwak hebben voor bloembollen , waarschijnlijk omdat het echte voorjaarsboden zijn.


Baltus is de bloembollen groothandel specialist voor retail, hoveniers, marktpartijen bloemisten en export. Daarnaast bieden wij volledige winkelconcepten op .

Onze bloembollen zijn dan ook een bekend exportartikel.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts