maandag 15 december 2014

Insecten eten nederland

Steeds meer supermarkten en groothandels voegen eetbare insecten aan het assortiment toe. Eerder berichtten we al dat een PLUS . Bij het eten van insecten gaat het nu veelal om meelwormen, sprinkhanen en krekels. Niet heel Nederland hoeft insecten te eten.


In Europa en zeker in Nederland zijn we niet gewend om insecten te eten , maar in de rest van de wereld is het heel gebruikelijk.

Ruim miljard mensen eten. De een moet er niet aan denken, voor de ander is het een échte delicatesse: insecten eten. Nederland is zelfs al een van de grootste insectenproducenten ter wereld.


In ons land zijn er al drie grote bedrijven en diverse kleinere die . Denk aan krekels, sprinkhanen . Uit gegevens van het Centraal Bureau voor de Statistiek blijkt dat Nederland de grootste importeur van levende insecten in Europa is. Eetbare insecten Petra Hart serving treasures of nature krekels sprinkhanen eten eetbaar Amsterdam Nederland.

Dé website over insecten als voedsel voor de mens. Naast het eten van insecten zijn we dus ook een groot voorstander van zeewier. Insecten kunnen een belangrijke eiwitbron voor menselijke voeding worden. Het aanbod in Nederland groeit.


Hoe klimaatvriendelijk is het eten van insecten. De teelt en verkoop van insecten voor de consumptie in Nederland en de Europese Unie is namelijk niet zonder meer toegestaan. Dit heeft te maken met het feit . De Refter is één van de eerste plekken in Nederland die het aandurft om insecten op het menu te zetten. In onze webshop kun je eetbare insecten kopen!


Interessant door hun smaak, eiwitten, voedingswaarde en . Meer dan miljard mensen eten dagelijks . Al eten we weinig insecten in Nederland , ze worden wel populairder. Momenteel is Nederland de grootste insectenimporteur van de Europese . Universiteit van Nederland. Want insecten zijn niet alleen hartstikke voedzaam, ze zijn ook nog eens.


Insecten die je in Nederland kunt kopen, van Nederlandse telers, zijn veilig om te eten.

Maar er zijn nog geen regels vanuit de EU . Sommigen gruwelen ervan, maar toch wordt insecten eten steeds. In Nederland worden ze sinds kort ook gekweekt, soorten die je het meest .

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts