donderdag 25 december 2014

Wanneer zijn eieren nog goed

Op een doosje eieren staat een THT-datum, maar na die datum zijn ze niet ineens bedorven. Als je meerdere eieren tegelijk wilt controleren kun je ook een doorzichtige kom gebruiken. Wanneer een ei te lang gekookt is, krijgt . Checken of je eieren nog goed zijn doe je zo. Het is iedereen wel al eens overkomen: je tovert nog een eitje uit je koelkast, maar hebt er.


Dan is het nog helemaal vers!

BEZIG - Hoe pocheer je eieren ? Met een aantal trucjes kun je controleren of eieren nog goed zijn. Bestond eerst het idee dat teveel eieren een negatief effect zouden hebben op je cholesterol, zijn we daar . Eieren eten: het mag weer! Doe de test om te zien of je eieren nog goed zijn.


Maar hoe weet je of eieren nog vers zijn ? Doe een eenvoudige test om erachter te komen of een ei nog goed is, zelfs als het niet meer in de . Dat hoeft dus niet per se de koelkast te zijn.

Maar heb je zelf een kip die weleens een eitje verstopt, dan weet je niet wanneer het ei gelegd is. De datum, die op een doosje eieren staat is de datum tot waarop de eieren tenminste houdbaar zijn. Met een heel simpele test kun je zien of een ei nog vers is. Hoe weet je nou of het ei, verborgen in zijn schil, nog wel goed is?


Er zijn een aantal manieren om te zien of eieren nog goed zijn , . Je kunt ze daarna nog enkele dagen hardgekookt of goed doorbakken eten. Zo test u gemakkelijk of uw eieren nog goed zijn. Gistermiddag heb ik eieren gekookt voor op broo maar ik had er nog twee over. Die heb ik ongepeld op het aanrecht . Als je twijfelt kan je ook zelf eenvoudig testen hoe vers je eieren nog zijn.


Zin in een eitje, maar geen idee of de eieren die je hebt staan nog goed zijn ? Een ei heeft een vastgestelde houdbaarheid van dagen. Daarna zijn ze niet ineens bedorven. Het betekent niet dat de eieren na deze datum niet goed meer zijn of bedorven zijn.


Maar nu zie ik net dat de eieren die ik nog in huis heb een tht datum hebben van. Stopt het snel met draaien, dan is het nog niet gekookt. Vul een kom met water, en dompel het ei hierin onder.


Dan zijn ze nog langer houdbaar.

Deze combinatie natuurlijke afweermiddelen werkt best goed. Gelukkig zijn er nog wat trucjes. Iedereen twijfelt wel eens of de eieren die in de koelkast liggen wel nog vers zijn.


Enkele eenvoudige tips kunnen ons hierbij helpen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts