woensdag 24 december 2014

Dopluizen biologisch bestrijden

Voor biologische bestrijding van dopluis is het van belang om te weten welke soort . Bestrijding van dopluis en pulvinale dopluis. Zelf fruit en groenten kweken in je eigen organische en biologische tuin. Enkel zo weet je dat er geen schadelijke stoffen gebruikt werden.


Uitgebreide informatie over de bestrijding en preventie van dopluis. Tegen bladluis en spint ( biologisch ).

Wol- en dopluizen (op de foto de langstaartwolluis) produceren honingdauw, die de. Bij bestrijding van wol-, dop- en schildlui-. Daardoor zijn deze insecten direct herkenbaar, maar minder gemakkelijk te bestrijden door het natuurlijke pantser.


Net als bij andere luizen wordt honingdauw . Naast de gewone dopluis (Parthenolecanium corni), is er ook de platte dopluis. Het is mogelijk dopluizen biologisch te bestrijden met lieveheersbeestjes en . In dit overzicht staan zowel biologische middelen als chemische middelen. Doordat dopluizen over een schild beschikken zijn ze moeilijker te bestrijden.


Promanal is een biologisch product voor het bestrijden van wolluis, schildluis en dopluis.

Te gebruiken op hagen, sierplanten, fruitbomen,. Een dopluis is een luis die is voorzien van een schild. Het schild is met het lichaam vergroeid en zit dus vast aan het beestje.


Chemische bestrijding van schildluis is moeilijk omdat ze zich tijdens het grootste gedeelte van. Daarom is het van belang biologische bestrijders in te zetten. Dopluizen komen voor op veel. De schildluis scheidt geen honingdauw af, de dopluis wel.


De dopluis komt voor in allerlei soorten gewassen waaronder in de taxus, h. Ontbrekend: biologisch Hoe kan je dopluis bestrijden? De dopluis is te herkennen als een klein bruin of groen bolletje of stipje. Biologische bestrijding met bijvoorbeeld lieveheersbeestjes is een optie als je veel.


Naast lieveheersbeestjes zijn sluipwespen en hun larven . De wollige dopluis is een benaming voor een aantal soorten bladluizen uit de familie Coccidea of dopluizen die weer tot de schildluizen . Omdat dit vaak schadelijke insecten zijn in de land- en tuinbouw, is de inzet onderzocht van deze wespen voor de biologische bestrijding ervan.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts