dinsdag 4 augustus 2015

Hoeveel eieren legt een gans

Ze legt om de dag een ei , soms al vanaf januari, maar meestal vanaf maart. Als de gans broeds wordt, is het moment aangebroken om te bepalen hoeveel. Het woord gans wordt ook gebruikt voor een vrouwelijke gans. Ganzeneieren kunnen worden gebruikt in beschuit omdat dit tweemaal wordt gebakken.


Mijn vraag is eigenlijk hoelang ze eieren zal blijven leggen?

Alopochen aegyptiacus), Canadese Gans (Branta canadensis) en zgn. De grauwe gans is een grote grijze watervogel met roze poten. Als de eieren zijn uitgebroe zoeken de paren met hun jongen vooral graslandpercelen. De hoeveelheid en de kwaliteit van het voedsel bepaalt hoeveel jongen uiteindelijk. Let wel : Ik ga niet zomaar eieren weghalen, dit laat ik ook zeker niet.


Wat mij betreft blijft die gans lekker broeden tot de jonkies er zijn. Anders begin ze aan een tweede leg. Hoeveel eieren leggen die beesten?

Door de toename in aantal komt de grauwe gans steeds meer voor nabij bebouwing,. Ook wordt er regelmatig gebroed op legakkers. Hoewel er lokaal wel wat predatie is van vossen op grauwe ganzen (vooral jongen of eieren ), zijn . De gans zelf laten broeden is natuurlijk het mooist, wat is er mooier en beter dan. Vogels en hoenders houden meestal in het voorjaar op hun nest eieren warm. Een koppel tamme ganzen kan de eieren ook zelf uitbroeden en zelf voor de kuikens zorgen.


In maart begint het vrouwtje met het maken van een nest. Het is nauwelijks voorstelbaar dat de grauwe gans nog geen veertig jaar geleden een. Eén legsel per jaar met vier tot zes eieren (bij uitzondering tot eieren ). Zowel als je de gans zelf laat broeden of als je de ganzeneieren met een broedmachine uit gaat broeden dan heeft de gans een legnest nodig. Tussen drie en zes eieren is een normale hoeveelheid voor een gans.


De eieren worden door het vrouwtje bebroed terwijl het mannetje een . Zolang het ei nog niet bebroed is komt het niet op een dag voor je begint. Niet in de koelkast leggen :) ) Een gans legt ook geen vijf eieren per dag. Want hoeveel seizoenen is het nu al misgegaan?


Elk voorjaar legt de oude gans braaf vijftien eieren en soms wel meer. En elke keer weer zet ze zich zuchten .

Eenden maken graag een keuze uit meerdere leg - of broedhokken. Om te weten hoeveel paren er daadwerkelijk tot broeden kwamen werd de.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts