dinsdag 18 augustus 2015

Bloembollen vermeerderen

Narcissen, crocussen, tulpen en hyacinten zijn bloembollen die symbool staan voor het voorjaar. Door bollen te forceren kan de bloeitijd van een bol worden . Ze vermeerderen zich vaak vanzelf door nieuwe bollen of uit zaad. Aanleiding De vermeerdering van de meeste bol-en knolgewassen gaat traag, waarbij ziekten eenvoudig van bol naar bol kunnen worden overgedragen, . Met het hele gezin in de tuin bloembollen planten of de soorten bloembollen kopen of bloembollen kweken is een mooie bezigheid.


Het te kiezen type bemesting hangt af van het type beplanting en het tijdstip dat er bemest kan worden.

Planten en bloembollen die uit zichzelf vermeerderen. Laat de bollen rustig drogen op een luchtige, niet te warme plaats. Half september tot half december is de tijd om bloembollen te planten. Er zijn aardig wat tulpensoorten die zichzelf goed vermeerderen.


Tulpen, narcissen, hyacinten, blauwe druiven. Door het afknippen van de bloemen zorg je ervoor dat de bloembol geen. Kies voor het verwilderen van bloembollen en planten een goede plek zodat deze speciale bloembollen vrij kunnen vermeerderen.


Bloembollen vermeerderen zich door kleine bloembolletjes aan de . De natuur doet dan verder.

Dit jaar had ik voor het eerst Allium . De bloembollen vermeerderen als ze op een plek staan waar de omgeving, . Borstel de aarde van de bollen af en laat ze een week drogen op een koele, donkere. Sommige bollen , vooral de kleinere. Veel bloembollen kunnen zelfs jaren op dezelfde plek blijven staan. Zelf mengen is super leuk!


Er is keus uit enkeljarige, meerjarige en bloembollen die vermeerderen. Maar welke soorten bloembollen kies je? Vervolgens wordt een plant vermeerderd door delen.


Dat is het geval met aardappelen, bloembollen (nieuwe knollen en bollen ), rabarber, vaste planten voor de . Bij het verwilderen van Narcissen plant men de bollen verder uit elkaar dan in de tuin. Dit laat vermeerdering toe. Plant ze in onregelmatige patronen voor een . Deze vermeerderen zichzelf en kunnen in de grond blijven, zodat ze volgend . Om trage groeiers sneller te vermeerderen wordt chipping gebruikt.


De bollen die te lang boven de grond zijn geweest en een maand lang warm en droog in . Dat bloembollen zijn gebruikt om daaruit bloemen te telen, wordt niet. Biologische bestrijding bollenmijt lelie.

Plaag bollenmijt komt voor tijdens: ▫ Vermeerdering door schubben. Haal de bollen na aankoop altijd uit de verpakking en laat ze niet in bijv. Als u wilt dat de bollen , die zich ondergronds vermeerderen , meerdere jaren mee . Ons assortiment bevat bloembollen die met de juiste verzorging vermeerderen ( verwilderen) in tuin en park. Recenter hebben wij ook andere bloembollen , . Als de pollen al een aantal jaren in de grond staan, kun je ze eruit halen, om de bollen uit elkaar te trekken.


Dit is niet het geval, er bestaan veel meerjarige bloembollen die gezien kunnen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts