dinsdag 18 augustus 2015

Berk soorten

Spring naar Soorten en cultivars. Betula pendula - Ruwe berk , Scherpe berk , Gewone berk of Zandberk. De soort groeit het best op vochtige, moerassige gronden. De kenmerken toegeschreven aan de soorten zijn: - Zachte berk of Betula pubescens.


Als grotere boom soms een zeer ruwe schors(4), toppen recht 20m ( 2).

Betula of berk is lid van zijn eigen familie , nl. Betulaceae (berkenfamilie) en bestaat uit meer dan bladverliezende . Berken groeien graag in broekbossen, vaak in gezelschap met de zwarte els. In het hoge noorden van Europa groeit de berk meer als een soort struik dichtbij de gron de dwergberk groeit als één van de laatste bomen in de koudste . Een berk is niet kieskeurig in zijn groeiplaats. De berk groeit op praktisch alle soorten grond zoals veen en klei.


Wel heeft de berk een natte . Algemeen Snoeien tijdens groeiseizoenSnoeiwerk aan berken dient alleen.

Op kwijnende en dode bomen verschijnen vaak verschillende soorten zwammen. De zachte berk houdt zijn viltig behaarde twijgen meer opgericht. Hij groeit vooral op moerassige veengrond. Beide soorten houden van veel zonlicht. Ophogingen, bodemverdichting en wisselende waterstanden hebben een slechte invloed op de gezondheid van deze berk.


Ontdek de voordelen en eigenschappen van de verschillende soorten. De ruwe berk is een soort die goed tegen droogte kan. Op drogere, voedselarme gronden als heidevelden en ook in hoogveengebieden kom je . Berken hebben rond het uitkomen van het blad een zeer sterke sapstroming en worden daarom alleen in de herfst en winter gesnoeid . De berk is een winterharde, bladverliezende boom, die tot meter hoog kan worden. Er worden verschillende soorten etherische olie gewonnen uit de berk. Genus: Betula Status: inheems, Soort Zeldzaamheid: Algemeen.


De boom alleen in de zomer of herfst snoeien om bloeden te . De berk kent van alle boomsoorten in Europa het grootste natuurlijke verspreidingsgebied. Naamgeving (Etymologie): Betula komt mogelijk, via batula, van het Latijnse batuare (slaan), de twijgen werden . Familie: Betulaceae) GROOTBLADIGE JAPANSE BERK.

Ruwe en zachte berk zijn de natuurlijk voorkomende soorten in Nederland en je ziet ze bijna in elk bos (maar ook in tuinen en parken). Berken lopen van de boomsoorten op De Hoge Veluwe het eerste uit. Berkenboom zijn in verschillende soorten. Deze soort heeft een brede ecologische amplitude en kan zowel op droge ( Dennen-Eikenbossen) als op vochtige standplaatsen ( Berken -Elzenbossen) . Dennen-Eikenbos met Bochtige smele en Pijpenstrootje . Berk zijn uiterst winterhard.


Het geslacht berk komt ook uit de Berkenfamilie Betulaceae, maar in die familie zitten ook soorten die geen witte bast hebben en die op het eerste gezicht . De periode waarin de eerste Berken gevonden werden correspondeert goed met het. In ons land komen twee soorten Berken voor, de Zachte berk , met .

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts