donderdag 20 augustus 2015

Hoe houd ik kippen

Daar ben jij tenslotte verantwoordelijk voor. Maar er komt wel iets meer bij kijken dan wat planken, gaas, kippen en een zak voer. Een korte cursus: Hoe houd ik.


Veel mensen houden van kippen , ook kinderen zijn dol op ze. Houd rekening met de eigenschappen van je kippen.

Je koopt de kippen ook het best als ze nog kuikentjes zijn, zodat je ze makkelijk handtam kan maken. Hou wel steeds een oogje in het zeil, . Zorg ervoor dat het kippenhok ruim genoeg is. Een te klein kippenhok zorgt ervoor dat de kippen bij elkaar gaan verenpikken.


Houd dus rekening met het aantal . Denk je ook na over de aanschaf van een paar kippen ? Leer dan van de ervaringen van redacteur Angela. Ook zij koesterde de Landleven-droom om iedere .

Hou er rekening mee dat kippen groepsdieren zijn. Een haan heeft nood aan meerdere hennen, want dit bepaalt mee de pikorde in de groep. Permanente beschikbaarheid van voer en schoon water vormen de basis van een goede verzorging van kippen. Ook hygiƫne speelt een grote rol.


Hou voor het nachthok een maat van vierkante meter per drie kippen aan. Je zult hoe dan ook de bodem geregeld moeten verversen. Het is heel leuk om te zien hoe uw kippen zich thuis gaan voelen en hun nieuwe.


Houd uw kippen de eerste dag in hun kippenren en hok zodat ze weten waar . Wil je graag kippen in de tuin hebben? Daar komt natuurlijk het een en ander bij kijken. Na wat te hebben gelezen op het forum zie ik een oud Hollands gebruik voorbij komen. Tabaks bladeren in het nachthok . We krijgen binnenkort drie vlaamse krieltjes. Het hok is al besteld en daar zit een legnest en zitstok in.


Er is ook een rennetje, zodat ze naar . Houd er rekening mee dat u misschien wilt uitbreiden. Beperk daarom het aantal kippen dat je houdt.

Hoe minder kippen , hoe meer ruimte per dier. Omdat kippen sociale dieren zijn, hou je er best minstens twee. Hoe ziet een goed kippenhok eruit?


Het gaat dus om het idee hoe je in een relatief kleine ruimte en. U wilt graag kippen houden maar weet niet hoe u daaraan begint? Hou ik kippen : voor het vlees?


Dat word gedaan met huishoudhandschoenen aan Vervolgens moet de. Hoe kunnen we legnood voorkomen bij jonge en oudere hennen?

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts