vrijdag 28 augustus 2015

Basmati rijst gezond

In veruit de meeste gevallen is wilde rijst gezonder en beter voor afvallen. Dat basmatirijst anders is dan gewone rijst moge duidelijk zijn. Maar wat is nou eigenlijk het verschil? En waar gebruik je het voor? Volkoren graanproducten hebben positieve effecten op de gezondheid.


Over de gezondheidsvoordelen van deze bruine rijst bestaat echter de nodige discussie.

Is zilvervliesrijst nou gezonder dan witte rijst ? Hoe maak je een keuze tussen al die verschillende soorten rijst en wat is nu eigenlijk gezond ? De basmatirijst wordt in India verbouwd. Ook benieuwd naar hoeveel calorieën er in basmati rijst zit? Of meer specifiek hoeveel vet, suikers en koolhydraten er in basmati rijst zitten?


Het is de meeste dure rijst maar dit betekend niet direct dat het de gezondste is. Rijst is een van de meest geconsumeerde graansoorten ter wereld. Dit verhaal is onderdeel van een groter project over basmatirijst.

Witte rijst is zelfs ongezond! Basmati, Europeanen zijn er dol op. Ontbrekend: basmati We koken rijst allemaal verkeerd en dat is schadelijk voor onze.


Zilvervliesrijst is de volkoren rijstkorrel, mét vitaminen en mineralen. Rijst in wat water gooien en laten uitkoken, veel simpeler kan koken. Toch blijkt die methode niet juist en zelfs schadelijk voor de gezondheid. Welke rijst is gezond en welke niet? Een Indiase boer spuit pesticide op een veld met basmatirijst.


De directe gevolgen voor de gezondheid merkte hij meteen. Er bestaat zilvervlies basmatirijst ,witte basmatirijst en een mix van basmatirijst. En bovendien ook erg gezond ! Deze rijst heeft een nootachtige smaak. Wilde rijst is eigenlijk een bepaalde grassoort, verwant aan rijst. Kies als je voor een mix gaat voor . Even dingen bij elkaar hoor.


Ik vroeg me af waarom basmati rijst beter is dan de andere rijstsoorten? En hoe je het dus klaarmaakt als je het .

Wat is basmati rijst , hoe maak je basmati rijst klaar. Waarmee is basmati vergelijkbaar? Rijst is één van de oudste graankorrels en een hoofdvoedsel in een groot deel van de wereld. Bruine rijst (volkoren) is voedzamer en overwogen gezonder. Aromatische rijstsoorten bevatten in de regel minder arsenicum ( basmati , jasmijn ). Ten slotte is de wilde rijst . Veel mensen vragen zich af of bruine rijst gezonder is dan witte.


Van speltpasta tot pasta gemaakt van erwten en van basmatirijst tot wilde . Een lekker en gezond begin van de week. En natuurlijk is zilvervliesrijst gezonder voor je dan witte rijst.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts