donderdag 13 augustus 2015

Ipomoea zaaien

Om die redenen zaai je ze vrij laat, vanaf half tot eind april, maar half mei kan . Week het zaad de avond voor u zaait in lauw water om. Zaaien : In april in potjes. De ipomoea behoort tot de Convolvulaceae, waartoe ook de Nederlandse. Op zich is eind Mei ter plekke zaaien ook goed mogelijk, alleen denken muizen en .

Gecontroleerd zaaien : kiemtemperatuur - 28°C. Er gaat geen jaar voorbij of ik heb wel hier en daar wat rekjes waar de winde tegenaan groeit en bloeit. Moet wel een warm plekje zijn en ook moet hij . Kleur: paarsblauw met roze hartje.


Wanneer moet ik ipomoea zaden zaaien ? Doe dit binnenshuis, want buiten is het . Bekijk alle drachtplanten (worden extra veel door bijen en vlinders bezocht).

Week de zaden uur in lauw water voor het zaaien. Iedereen kent wel de gewone aardappel maar de zoete aardappel, ook wel bataat genoem is een groente die bij weinigen in het dagelijkse menu voorkomt. U kan direct op de plaats van bestemming zaaien. Klimmende winde is zeer gemakkelijk te zaaien. Zaai in mei-juli in vochtige grond.


Voorzaaien onder glas en later verplanten is aan te bevelen. Bloeitijd: juli-september. Een klimmende Winde met grote hemelsblauwe bloemen.


Half maart-half april onder glas zaaien of half april tot eind mei . Ipomoea lobata Spaanse vlag eenjarig Convolvulaceae Hoge klimplant met trossen. Deze biologische zaden Ipomoea purpurea gemengd kunt u zaaien vanaf half maart - half april onder glas zaaien of half april tot eind mei buiten op een . Ik heb een Ipomoea learii staan waarvan ik graag een paar stekken wil nemen voor volgend jaar. Nu heb ik stukjes afgesneden en deze in . Ipomoea is de botanische naam van een geslacht van planten uit de windefamilie (Convolvulaceae).


Wegens de opvallende bloemen worden enkele.

Ontbrekend: zaaien Biologische Ipomoea purpurea mix zaden kopen? Ook wel Ipomoea tricolor genoemd. De tuinzaden zijn afkomstig uit de Windefamilie.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts