dinsdag 11 augustus 2015

Lathyrus bloeitijd

Bloeitijd , juni - september. Hij klimt, ruikt goddelijk en was de lievelingsbloem van koningin Juliana. De lathyrus , ook wel pronk- of siererwt genoem varieert eindeloos in soorten en kleuren.


En deze plant zaaien kan iedereen. Met je zelfgekweekte lathyrus.

De siererwt is een dankbare snijbloem. Mits ze niet naast fruit geplaatst worden, heb je er lang kijk en ruik plezier van. Enig nadeel van de meeste . Wie de moeite neemt deze. De nederlandse naam is Brede lathyrus , familie van de Fabaceae. Alleen planten met een winkelwagentje zijn op dit moment leverbaar.


De bloemen, in verschillende kleuren.

Lathyrus is een klimmer die langs gaas geteeld moet worden. De bladeren zijn groen en ongeveer cm. De volwassen hoogte van deze vaste . De zaden voor het zaaien uur laten weken. Bloemkleur: wit, roze, rood.


Makkelijk te zaaien… maar niet heus. Grote vlinderbloem aan lange. Prachtige tinten blauw, van pastel tot diep blauw met een lange bloeitijd. Laurierkers Prunus laurocerasus L. Pronkerwt Overblijvende winterharde klimmer, bloeit met grote roze bloemen, juni-sept. LATHYRUS TUBERosUs: KNoBBELwoRTELIGE LATERUs.


Reuk- of siererwt - Colorama, gemengd. Maart-mei direct in de vollegrond op de gewenste plaats zaaien. Heeft goed doorlatende grond nodig. Oogsttijd: oktober - december. Beschrijving: De aardaker is een meerjarig winterhard knolgewas en komt van nature in Nederland en de .

In tegenstelling tot de bekende eenjarige. Binnen de familie van de Vlinderbloemen komt een flink aantal plantensoorten voor met gele vlinderbloemen. Deze plant heeft in het systeem Hansen-Mussel ter.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts