woensdag 19 augustus 2015

Waar leven bijen

Elk volk bestaat uit één koningin en vele werkbijen. In het voorjaar komen hier nog darren bij (mannetjes bijen ) die voor de bevruchting . Informatie over hoe bijen leven wonen hoe ze werken en wat hun nut is. Wilde bijen zijn zeer divers in uiterlijk en levenswijze.


Nederlandse wilde bijen en over hoe je ze kunt herkennen. Bijen hebben dunne vleugels, dat heet vliesvleugeligen.

Zij leven van stuifmeel en nectar wat op de vleugels komt. Ze verzamelen ook voedsel voor . In de natuur leven bijen in grote volkeren van soms wel 60. Hoe oud de andere bijen in de korf zijn, hoe ze zich gedragen, waar de betere bloemen . Ze leven in heel erg veel landen. Je hebt verschillende bijen : de koningin, de dar (mannetje) en de. Bijen wonen met hun hele volk bij elkaar in een bijenkorf of bijennest.


Maar waar vinden ze die bloemen? De koningin heeft de leiding.

Wat eten bijen nou eigenlijk? Wat doen bijen en hoe leven bijen ? Ik hoop dat ik als ik dit werkstuk heb gemaakt, daar een hoop meer van weet. De meeste bijen leven solitair, maar vaak maken ze hun nest in elkaars buurt.


Hoe kouder het is, hoe dichter ze tegen elkaar aankruipen. Een gegeven in de levenscyclus van bijenvolken is het verschil in de seizoenen en de. Soms bloeit er een sneeuwklokje in de buurt van de kast waar wat vers . Sommige bijen , zoals de honingbij, leven in een bijenkorf, een soort groot nest waar vele bijen samen leven. In een bijenkorf is de belangrijkste bij de koningin.


De rest van het jaar zijn de bijen alleen in andere levensstadia (larve, pop). Dat doen ze voor de nectar van de bloem waar de bijen voedsel uit halen. Hieronder een lijstje met planten waar bijen en hommels graag op af komen:. Hommels kunnen met hun dikke vacht ook goed in koude landen leven.


De honingbij levert honing en bestuift bloemen. Bijen kunnen met elkaar communiceren door een bijendans te doen. En nog een kenmerk waar je een insect aan kunt herkennen: ze hebben. Bijen leven in kolonies bij elkaar en iedere kolonie heeft een bij die . In een gezonde kolonie, is het bijenvolk aan het eind van de maand juni op zijn sterkst.


Rond die tijd leven er wel 45.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts