woensdag 26 augustus 2015

Vleesproductie

Vleesproductie is voedselverspilling. Wereldwijd voert men jaarlijks 7miljard kilo graan aan de totale veestapel. Vervoerd in een goederentrein zou deze . We worden in de discussie over onze vleesproductie bedolven onder een stortvloed aan cijfers, waar geen algehele consensus over bestaat. Milieugevolgen vleesproductie.


Hier lees je meer over de algemene milieugevolgen van veeteelt.

Wil je meer weten over biologische veeteelt, kijk dan op . Begin deze maand publiceerde de Europese Commissie het rapport . Zoetwatervoorraad slinkt door vleesproductie. Je hebt een lekker groot . Soja is wereldwijd een van de meest geconsumeerde oliën en wordt veel gebruikt als diervoeder. Volgens voedsel- en landbouworganisatie FAO, onderdeel van de Verenigde Naties, komt 1 van de wereldwijde carbon footprint van vleesproductie en . Vervolgens betreft het de eigen zorg voor . Belangrijke energiebronnen, zoals olie, gas en kolen (elektriciteit), vormen de basis voor tal van werkzaamheden rond de dierhouderij en de vleesproductie.


Peter Broeckx is veehouder en is daar trots op.

Niet vanzelfsprekend in tijden waarin argwanend gekeken wordt naar het aandeel van de . Naar een duurzame vleesproductie. Een interdisciplinair sluitstuk over de implementatie van in-vitrovlees. Als mensen minder vlees eten, is er meer voedsel in de wereld.


In Europa zou het vleesverbruik vrijwel stabiel blijven zodat nog altijd procent van de Europese vleesproductie bestemd is voor de interne . NEW YORK – De wereldwijde vraag naar vlees neemt de komende jaren fors toe door de . Wat gebeurde er in Azië terwijl je sliep? Onze correspondenten praten je bij. Chinezen eten vlees, heel veel vlees en steeds meer vlees. Zou varkens- en koeienfitness de vleesproductie verbeteren? Wanneer je sport, neemt je spiermassa toe.


Stel dat we varkens zouden . De operationele groep AgroMEATsNature gaat op zoek naar een win-win voor natuur en landbouw onder de vorm van extensieve vleesproductie. De crowdfundingcampagne BRAAM staat op voordekunst. Doneer nu en maak dit project van Vers Vlees productie mogelijk! Anders gespeld: vleesproducten 92. Met een nieuwe ligboxenruimte voor melkkoeien en een stands- draaimelkstal investeerden Dirk De Coster en Anita Baeyens in groei van hun bedrijf.


Niet alleen omdat boontjes gezond zijn, maar omdat ze ook rijk aan eiwitten zijn en een duurzame oplossing kunnen zijn voor onze vleesproductie.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts