dinsdag 11 augustus 2015

Eieren eten

We zijn bang gemaakt voor het eten van eieren. Erg jammer want ze zijn heel gezond als je tenminste de juiste eieren koopt. Iedere dag een ei kan prima!


Het idee dat veel eieren eten slecht is voor je cholesterolgehalte, is niet helemaal waar. Zolang je niet meer dan 3mg cholesterol per dag . Eieren bevatten naast vetten en eiwitten, ook ijzer, vitamine A, Ben B12.

Ze passen in een gezond voedingspatroon en zijn een goede vervanger voor vlees. Het Voedingscentrum adviseert om te variëren in vis, peulvruchten, vlees en ei. Het eten van 2-eieren per week past in een gezonde voeding.


Dat is dé vuistregel voor zowat al onze eet- en drinkgewoontes. Ook met eieren moet je oppassen, is ons altijd . Toch benadrukken voedingsdeskundigen dat hoeveel eieren per week je veilig kunt eten , afhangt van hoe de rest van je dieet eruitziet, wat het een vrij . Over eieren doen verschillende verhalen de rondte. Zo zouden ze bijvoorbeeld slecht zijn voor je cholesterol.


Het is Pasen en dat betekent dat er de komende dagen weer flink veel eieren zullen worden gegeten.

Je kent het misschien wel: sporters die rauwe eieren eten of drinken. We gaan er in deze blogpost op in! Maar hoe gezond is dit eigenlijk? Aan eieren kleeft een fout imago.


Het eigeel zou bol staan van cholesterol en daarom zou je niet veel eieren mogen eten. Hoe gezond zijn eieren eigenlijk? Hoe vaak per week mag je kind een eitje eten en wat is beter: gekookt of gebakken?


Plus feiten en fabels over eieren op. En wanneer kun je het beste een ei eten : in de ochten middag of avond? NU vroeg aan twee deskundigen wat het effect is van eieren . Eieren hebben in het verleden ten onrechte een slechte reputatie gekregen en helaas geloven vandaag de dag nog veel mensen de . Aan de buitenkant is het moeilijk te zien of een ei nog vers is.


De belangrijkste reden om niet te veel eieren te eten is volgens het Voedingscentrum dat eieren relatief veel cholesterol bevatten. Wat zit er precies in een ei ? En hoeveel mag je er wekelijks eten ? Lees alles over hoe gezond eieren zijn. Onderzoek toont aan dat je baby eieren te eten geven goed voor ze is.


Zowel voor groei als bij ontwikkeling van de hersenen.

Vaker een ei eten is goed voor je gezondheid. Wat is nog gezond en wanneer eet je teveel eieren? Eieren eten tijdens je zwangerschap is niet altijd aan te raden.


Vind hier meer informatie over op Nutricia Baby website.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts