dinsdag 25 augustus 2015

Aronskelk vermeerderen

Als je een beetje geduld en plaats hebt, kun je je kuipplanten perfect zelf vermeerderen. Vooral Pelargonium en fuchsia laten zich heel makkelijk stekken, en het . De zomer en met name de julimaand is een ideale periode voor het nemen van zomerstekken. De jonge scheuten van vele planten zijn reeds mooi ontwikkeld . Standplaats zonnige beschutte plaats in de tuin en .

Voor de tuin zijn er drie soorten aronskelk aan te bevelen. Oudere knollen nu uitgraven en vermeerderen door de broed knollen eraf te halen. De aronskelk heet ook wel Zantedeschia of Calla.


Zaaien is denk ik niet de gebruikelijke vermeerdering , beetje omweg. De Italiaanse aronskelk is in Nederland vaak aangeplant en verwilderd in bosachtige omgevingen op buitenplaatsen op vochtige, voedselrijke grond. Spring naar Vermeerderen - Vermeerderen van de Calla kun je bewerkstelligen door van de wortelstok of knol stukjes met een oog of uitloper af te . Het vermeerderen van de Zantedeschia is redelijk eenvoudig.

Populaire voorbeelden zijn sierplanten als witte aronskelk , sommige lupines en talloze hartlelies, in botanische kringen en de volksmond beter . Om ze te vermeerderen hoeft u niets anders te doen dan ze in het najaar uit te . De bloemen hebben een groen schutblad en een gele kolf. Een gemakkelijke en goed winterharde aronskelk ! Enkele aantrekkelijke eigenschappen: het winterharde, puntvormige, donkergroene blad met lichtgroene . Callaknollen groeien uit to prachtige Aronskelken. Sinds de middeleeuwen wordt de gevlekte aronskelk als geneeskruid gekweekt. In onze streken vermeerderen aronskelken zich gewoonlijk door deling van . Ook wel bekend als de Aronskelk.


Lysichiton camtschatcensis is te vermeerderen door de planten op te nemen, te scheuren en terug te planten. Wilde- en Spaan- se hyacint, sneeuwklokje, boeren- krokus, Haarlems klokkenspel en aronskelken zijn hiervan . Tania, ik denk dat je dat kan gebruiken om aronskelken te zaaien. Zelf deed ik het nog nooit daar het gemakkelijk is om aronskelken te . Grootste bloem ter wereld is de reuzenaronskelk - Amorphophallus titanum, samen met Rafflesia arnoldii en parasolwaaierpalm (Corypha umbraculifera) . Prima verwilderaar,stinzenplant.

Vorig jaar heb ik een zaadbol van mijn aronskelk bewaard. Arum italicum heeft een groene kelk: in de herfst komen de bessen. De meeste Zanthedeschia kan men vermeerderen door zijscheuten af te nemen . Enkele soorten zijn de gevlekte aronskelk en de Italiaanse aronskelk.


In de middeleeuwen was de aronskelk een christelijke symbool voor Maria. In deze snijbloemenvoeding zit een houdbaarheidsmiddel waarmee de aronskelken langer staan. Dit middel houdt het water namelijk vrij van bacteriĆ«n en . Aronskelk is een inheemse vaste plant voor vochtige plaatsen, met.


Hopelijk kunnen we deze soorten behouden en vermeerderen. Sneeuwklokjes , Winterakonieten, Holwortel en Italiaanse aronskelk staan er vrij veel. De framboos wordt vegetatief vermeerderd door wortelstekken, zomerstekken en afleggen, maar kan ook vermeerderd worden via zaad.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts