donderdag 13 augustus 2015

Fotosynthese planten

De ademhaling bij de plant. Een plant heeft water (H2O), koolstofdioxide (CO2) en licht nodig. C6H12O6) en zuurstof (O2) ( assimilatie of fotosynthese ). Respiratie is een essentieel levensproces in planten.


Uitleg over de werking van fotosynthese.

De plant gebruikt zonlicht om water en koolstofdioxide om te zetten in glucose en zuurstof. In planten kunnen namelijk bepaalde reacties optreden waardoor ze zelf energie kunnen opdoen. Dit proces heet fotosynthese. Het proces van fotosynthese kan in een reactievergelijking worden gezet.


Fotosynthese : Lichtreaktion - Duration: 15:34. Alle groene planten zijn voor de mens en de dieren op aarde erg belangrijk, omdat ze voedsel voor ons produceren. Zij zijn in staat energierijke koolstofverbindingen (in eerste instantie sachariden) op te bouwen .

Dat proces heet fotosynthese. Planten zijn fotoautotrofen. We hebben planten nodig om veel meer . Ja, licht is licht en de plant kan gewoon fotosynthese uitvoeren, ook bij gewone lampen Echter, wat heel belangrijk is, is dat de planten de juiste golflengte licht . Workshop 21ste Vlaams Congres van Leraars Wetenschappen.


Glucose is een stof die energie . Daarenboven zijn ze de grootste producent van zuurstof op aarde. Tijdens het proces van fotosynthese gebruiken planten koolstofdioxide en geven ze zuurstof. Uit kooldioxide (CO2) en water (H20) wordt onder invloed van zonlicht suiker gemaakt (zit in de plant ) en komt zuurstof (O2) vrij.


De processen fotosynthese en verbranding liggen aan de basis van alles wat. Anders dan wij, kunnen planten met behulp van zonlicht hun eigen bouwstoffen en energie maken. Bij dit proces wordt ook zuurstof geproduceerd. Hoewel algen minder complex zijn dan hogere planten vindt fotosynthese in algen op dezelfde manier plaats.


Onderzoekers van Wageningen University en Research (WUR) hebben het DNA ontrafeld voor fotosynthese in planten. Stikstof (nitrogen, N) is in grote hoeveelheden nodig voor o. Beschikbaar in nitraat, ammonium en aminozuren.

Licht is nodig voor de fotosynthese , het proces waarbij planten water en koolzuur met hulp van licht omzetten in suiker. Dit noemen we fotosynthese. Wat heeft een plant nodig voor fotosynthese ?

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts