vrijdag 6 februari 2015

Bijenziekte

Deze informatie wordt gedeeld met bijenhouders die met bijenziekten geconfronteerd worden. Daarnaast kunnen bijenhouders bijenmonsters opsturen als er . Onze honingbij kan te maken krijgen met verschillende ziekten, plagen en andere negatieve invloeden op de volksontwikkeling. Bijenziekte : melden, onderzoeken en bestrijden.


Het melden van bijenvolken die mogelijk een aangifteplichtige ziekte onder de leden hebben.

Met de meeste bijenziekten worden we nooit geconfronteerd of ze zijn van voorbijgaande aard. Nochtans moeten we kennis hebben van deze . Bij een imker in de buurt van Emmen is de besmettelijke bijenziekte Amerikaans vuilbroed vastgesteld. De besmette bijenvolken zijn geruimd . Besmettelijke bijenziekte slaat opnieuw toe in Drenthe.


Parasieten, virussen, bacteriën en schimmels kunnen aan de oorsprong van bijenziekten liggen. Een aantal van deze ziekteverwekkers zijn .

Varroamijt: De varroamijt is een parasiet die zich voedt met het bloed van de larven. Oorspronkelijk kwam deze parasiet in Europa niet voor. Voorkomen is beter dan genezen, dit geldt zeker voor bijenziekten. Zorg altijd dat de bijen in een goed ventilerende schone kast zitten, een goed klimaat in de . Amerikaans Vuilbroed is een besmettelijke bijenziekte en daarom zijn de bijenvolken geruimd.


Om verdere verspreiding te voorkomen, heeft . Ze zijn getroffen door de besmettelijke bijenziekte Amerikaans vuilbroed. Langzame, pijnlijke dood De meeste bijen die hier liggen zijn al . Bij drie imkers in Belgisch Limburg is de bijenziekte Amerikaans vuilbroed geconstateerd. Een daarvan ligt dicht bij de grens in Lanklaar . Opnieuw is bij bijen in Drenthe de besmettelijke ziekte Amerikaans vuilbroed vastgesteld.


Het ministerie van Economische Zaken liet . In Gasselternijveenschemond (provincie Drenthe) is onder bijen een uitbraak van Amerikaans vuilbroed vastgestel meldt de Rijksoverheid. De bijenvolken in Exloo worden geruimd. Onder bijen in het Drentse Zuidlaren is gisteren een uitbraak van de besmettelijke . In Berg en Terblijt is de bijenziekte Amerikaans vuilbroed opgedoken.

De ziekte dook de afgelopen. Als alle andere levende wezens, hebben ook de bijen te kampen met verschillende ziekten, al is ons land van de allerergste bijenziekten gelukkig. Het gemeentebestuur waarschuwt de imkers voor de bijenziekte Amerikaans vuilbroed. Dat is een bacterie die zich onder meer verspreidt via .

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts