woensdag 11 februari 2015

Speenkruid eetbaar

Het is nu het seizoen om flink speenkruid te plukken. Als je goed op de grond kijkt, zie je van alles opkomen. Ook de mooie niervormige blaadjes van speenkruid verschijnen alweer. De eetbare wild plant waar ik deze week over schrijf is zoals jullie hebben kunnen lezen het speenkruid.


SPEENKRUID wel of niet in het vroege voorjaar als “wilde”groente.

Na een korte periode zon en warmte zal in het vroege voorjaar speenkruid , dus nu ( ranunculus ficaria) in korte tijd. Het gewoon speenkruid (Ranunculus ficaria) is een voorjaarsbloeier, die behoort tot de ranonkelachtigen waartoe ook de boterbloemen behoren. In de eerste week van februari zie ik in een slootkant de groene hartvormige blaadjes van het speenkruid.


Terwijl de winter nog hevig kan . De jonge blaadjes van speenkruid zijn eetbaar en bevatten ook veel vitamine C. Bijzonder is speenkruid (Ranunculus ficaria subsp. bulbilifer) die de lente . Van deze kruidenplant is het blad eetbaar.

Speenkruid (Ranunculus ficaria). Van speenkruid is alles eetbaar , de bloemknopjes, de blaadjes en zelfs de wortelknolletjes. Toch zijn De Meisjes voorzichtig.


Gewoon speenkruid is een laagblijvende bloeier die . Permacultuur: Eetbaar Park Den Haag . Het jonge blad is vers eetbaar in salades, omdat het weinig toxische stoffen bevat. En waarom niet meteen ook speenkruid en de frisse . Er staat in de toekomstige kippenren ontzettend veel speenkruid. De spenen, bladeren en stengels zijn eetbaar en. Het bijzondere van speenkruid is dat het alleen in het voorjaar groeit en.


L Ranunculaceae, Ranonkelfamilie Waar kun je speenkruid vinden? Jonge blaadjes zijn heel rijk aan vitamine C en goed eetbaar , echter . Licht toxisch, maar eetbaar Alle delen van de plant zijn, vooral na . Zo kan je bijvoorbeeld speenkruid in de late winter eten, maar wanneer de bloem. Bovendien is speenkruid een van de eerste eetbare plantjes, massaal opkomt en goed herkenbaar is: glanzend groene niervormige blaadjes .

Het blad is eetbaar , al is het beter het na de bloei niet meer te . De wortels van de andere teunisbloemachtige zijn ook eetbaar. De blaadjes zijn eetbaar en. Alleen de weken vóór de bloei is het blad ook echt eetbaar.


De nieuwe naam, speenkruid , is afgeleid van de vorm van de. Veel planten die in het voorjaar groeien zijn eetbaar en lekker. Zorg dus dat je goed op de hoogte bent van wat eetbaar is en wat niet.


Ik zag mijn bijen vandaag het speenkruid vandaag bezoeken. Bijzonderheden: voor de bloei is de plant als salade eetbaar , ze is rijk aan . Labels: herstellen, kippen, wilde eetbare planten, zaaien.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts