woensdag 18 februari 2015

Gedrag van paarden

Onderling - en ook naar mensen toe. Naast het wegjagen van vliegen en andere vervelende beestjes gebruikt een paard zijn staart ook om te communiceren. Denk maar eens aan een hengst in de . Het paard is niet alleen een kuddedier maar ook een vluchtdier.


Uit onderzoek naar het gedrag van paarden is gebleken dat ze erg sociale dieren zijn die . Lees meer over het natuurlijke gedrag van je paard , begrijp je paard beter en voorkom problemen.

Wil je paardengedrag beter begrijpen? Ontdek waarom je paard zich op een bepaalde manier gedraagt en wat hij hiermee wil zeggen. De lichaamstaal van een paard vertelt een hoop.


Ongelukken kan je voorkomen door goed naar de houding en het gedrag van het paard te kijken. Toch kan met de juiste voeding en verzorging het gedrag van paarden worden beïnvloed. Het gedrag is bij paarden voornamelijk afhankelijk van het karakter.


Er is een enorm verschil tussen een dominant paard en dominant gedrag. De meesten van ons hebben nog nooit een dominant paard gezien.

Leer de lichaamstaal van uw paard lezen voor een betere communicatie en een sterkere bandWat wil het paard vertellen? Je kunt het gedrag van paarden indelen in negen categorieën. Zo wordt een paard drukker . Alles gaat iets minder soepel en de energie . Paarden leven in een groep . TenneT wil haar kennis over het gedrag van paarden in relatie tot het coronageluid van bovengrondse hoogspanningsverbindingen vergroten. Deze ongelukjes gaan van redelijk onschuldig naar een dodelijke afloop. Veelal gebeurt dit omdat mensen het gedrag van paarden niet goed begrijpen.


Auteurs :Gerry en Julia Neugebauer, gebonden boek, 1pagina`s, met illustraties. Met dit boek kan je het gedrag en de lichaamstaal van je paard en pony . In mijn gedragspraktijk krijg ik steeds vaker te maken met paarden die met een ruiter op hun rug levensgevaarlijk gedrag vertonen. Nog altijd is het gebaseerd op het natuurlijke gedrag van paarden en speelt welzijn een belangrijke rol. Gek genoeg is alles wat wij van onze . Het natuurlijke gedrag van paarden bestaat eigenlijk uit al het gedrag dat je ziet in een kudde (half)wilde paarden.


Gedrag is het totaal aan karakteristieke en herhaald optredende eigenschappen in activiteit en houding van zowel mens als paard. Vele factoren beïnvloeden . Wanneer je wilt weten hoe het nu echt zit, dan vormt deze cursus .

Onze gedragstherapeuten geven inzicht in het (probleem) gedrag van uw paard en helpen ongewenst gedrag te veranderen en te voorkomen. Als je kiest voor gedragstherapie, dan pluis ik het gedrag van jouw paard of pony tot in het kleinste detail uit. Dit betekent dat ik bij jullie langskom om het gedrag.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts