dinsdag 17 februari 2015

Megastal varkens

Een megastal is een stal die aanzienlijk groter is dan een gangbare stal. Op deze pagina lees je meer over megastallen. Hoewel het voor een varken niet . De grootste varkensstal van Roemenië, en een van de grootste van Europa, is getroffen door de Afrikaanse varkenspest.


Een jaar geleden ging de Knorhof, één van de megastallen van de omstreden varkensbaron Adriaan Straathof, in vlammen op. SINT-OEDENRODE - De megastal voor bijna 18.

Het gemeentebestuur van Meierijstad . Nijnsel is vooralsnog van de baan. Na jaren plannen, vergaderen, en gesteggel komt de megastal met ruimte voor 18. Toch dreigt dit te gebeuren aan de rand van de Kampina, één . Mariënheem krijgt nóg een megastal voor varkens.


In de Drentse gemeente Westerveld mag een grote varkenshouderij komen met bijna 10. De Raad van State wees woensdag de bezwaren van . Iedereen (behalve de varkensboer) is tegen .

Een Belgische boer mag geen megastal bouwen in Meeuwen-Gruitrode, net achter Maaseik. OIRSCHOT - Er komt geen megastal met 16. Dat heeft de Belgische provincie Limburg bepaald. Binnen PvdA is pamflet Intensieve Veehouderij gemaakt over megastallen en de. Aan en afvoer van varkens en veevoeder veroorzaakt extra drukte door een.


De beruchte varkensbaron Straathof heeft plannen om in Erichem een nieuwe megastal te bouwen. De geplande megastal van Kees Koolen aan de Polweg in Wichmond gaat niet door. Afgelopen vrijdag lieten 24.


Het aantal varkens in Nederland blijft gelijk, maar het aantal bedrijven zal . In Nederland zijn ongeveer 1miljoen kippen, 1miljoen varkens en miljoen koeien. Aardig wat voor een klein lan en dat is een van . Megabedrijven, megastallen en varkensflats staan momenteel volop in de actualiteit. Figuur 2: Aantal megastallen varkens (links) en melkkoeien (rechts ) per . De varkenshouderij van de Maatschap Dekker bij Aadorp heeft nu een capaciteit voor 6. Om economisch toekomstbestendig te . Megastallen vormen een gevaar voor het dierenwelzijn, de volksgezondheid en.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts