maandag 9 februari 2015

Liguster vermeerderen

De liguster is een sterke heester die niet alleen veel schaduw biedt, maar ook veel nectar aan bijen, hommels en vlinders levert. Liguster wordt meestal gemaakt van winterstek. Ik heb slechte stukken tussen mijn ligusterhaag. Nu wil ik proberen ze te vermeerderen en deze op de slechte stukken uit te planten.


Veel mensen die liguster planten zijn tevreden als ze een liguster in hun tuin hebben staan die het goed doet.

Je kunt echter ook een liguster vermeerderen. De wilde liguster ( ligustrum vulgare) is inheems in de Lage landen en blijft als. Eigenlijk kennen we hem allemaal gewoon. Ligustrum ), boerenjasmijn (Philadelphus), rode bes (Ribes), . Tuinplanten stekken is niet zo moeilijk als het misschien lijkt. Zelf stekken van Buxus, liguster , taxus, lavendel en andere planten.


In juni zijn de buxussen goed uitgelopen en moeten ze gesnoeid worden, . Ik had hopen bessen van liguster , allemaal van het vruchtvlees.

Toch is en blijft het vermeerderen van struiken heel simpel. Struiken vermeerderen door afleggen. Snoei een liguster haag pas eind juli om broedende vogels niet te storen.


Hele liguster -, buxus-, of lavendelhagen kunnen op deze manier worden . Er zijn veel verschillende methoden voor vegetatief vermeerderen. Tuinforum onderwerp: liguster vermeerderen. Bekijk alle reacties via groeninfo.


Bessenstruiken (houtig kleinfruit) eenvoudig vermeerderen met winterstekken. Planten te vermeerderen door winterstekken:. De framboos wordt vegetatief vermeerderd door wortelstekken, zomerstekken en afleggen, maar kan ook vermeerderd worden via zaad. Er zijn twee manieren om een plant te vermeerderen : geslachtelijk en.


Vegetatief vermeerderen - Stekken. Droge, ontbladerde takken van liguster voldoen heel goed. Kan er mij ook iemand vertellen hoe ik nu ligustrum zou kunnen stekken?


In het Japans: “Sashiki” - Het cultiveren van bomen vanuit stekken is erg populair bij Bonsai liefhebbers, omdat dit een goedkope manier is om nieuwe bomen te . Knip liguster vrij kort en strak om een mooi geheel te behouden.

Maar er zijn er veel meer.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts