donderdag 5 februari 2015

Bedreigde dieren in nederland

Bedreigde dieren leven niet alleen Afrika of Azië. Ook Nederland kent een lange lijst met zoogdieren, vogels en reptielen die hulp hard nodig . Een andere afbeelding melden Meld de aanstootgevende afbeelding. Rode Lijsten voor bedreigde dier - en plantensoorten vastgesteld.


IUCN, de internationale waakhond voor bedreigde diersoorten.

Niet alleen in verre landen, maar ook in Nederland vind je helaas veel bedreigde diersoorten. Dit is de top bedreigde diersoorten in Nederland. Natuurorganisaties maken elk jaar lijsten met bedreigde diersoorten. In Nederland komen elk voorjaar veel padden om als ze de weg oversteken.


Ook in Nederland kennen we bedreigde diersoor - ten. Van de dagvlindersoorten die ooit in Neder- land dartelden, zijn er nog zestig over, waarvan. De leerlingen kunnen een aantal in Nederland bedreigde dieren noemen . Op de rode lijst staan bedreigde diersoorten en plantensoorten.

Sony en de European Outdoor Conservation Association (EOCA) zijn erin geslaagd om vijf van de meest bedreigde diersoorten vast te . Veel dieren worden bedreig dat zijn ook helaas de meest mooie dieren. Tientallen van deze 1bedreigde nationale dier - en . Bekijk drie andere dieren die op de rode lijst staan van de International Union for. WNF werkt aan de bescherming van bedreigde dieren zoals de tijger, neushoorn , de olifant en de reuzenpanda.


Lees meer over hoe we die dieren beschermen. Helaas worden veel diersoorten ernstig bedreigd. Bekijk ook dit filmpje over de ernstig bedreigde dieren : . Eenvijfde van alle gewervelde diersoorten wordt met uitsterven. Welkom bij de meestbekroonde krant van Nederland - nu ook online de mooiste.


Het symbool voor de met uitsterven bedreigde dieren , de panda. Wereldwijd gaat het slecht met elasmobranchen: haaien en roggen. Door te laten zien welke dier - en plantsoorten het meeste risico lopen op uitsterven. Een bedreigde diersoort in Nederland : Avinash Ramautar.


Beste meester René als u op één van de hoofdstukken klikt en tegelijkertijd . Vroege Vogels is hét programma over natuur en milieu in Nederland.

Redding voor met uitsterven bedreigde dieren. En waar zoveel diersoorten op de rand van uitsterven balanceren is elk exemplaar van een in het wild.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts