woensdag 4 februari 2015

Liguster blad

Het is een heester met een mooi ovaalvormig blad dat eindigt in een subtiele punt. In de lente groeit gevallen liguster blad snel weer aan. De liguster is een bijzonder robuuste plant die het vrijwel overal goed doet. Aan het einde van dat jaar verloor ze zo ongeveer al haar blad.


Iemand verderop heeft zijn liguster automatisch bewaterd.

In strenge winters kan deze ligusterhaag grotendeels zijn blad verliezen. Verouderde of andere namen: Gewone liguster. Op beschutte plaatsen blijven de bladeren tot in de winter aan de struik.


Een liguster kopen doet u bij Budgetplant voor prijzen die gemiddeld tot. Bladeren : smal, omgekeerd eirond. Ligustrum - Liguster - Haagplantenkopen. Vruchten: min of meer ronde steenvruchten, ter grootte van .

Mijn liguster heeft vlekken op zijn bladeren zitten. Ik kan geen ongedierte in de wortels of op het blad vinden dus ik denk zelf aan een aantasting door. Lodense” is een cultivar met een smal donkergroen blad dat in de winter verkleurt . De haagliguster onderscheidt zich van de wilde liguster door een langere kroonbuis, bredere bladeren en onbehaarde jonge twijgen.


Verder draagt de mooie diep groene kleur van het blad bij . Snelgroeiende, bladhoudende liguster. De groenblijvende liguster staat bekend om het feit dat deze haagplant langer zijn blad vasthoudt dan andere ligustersoorten. Niet voor niets luidt de Latijnse . De Nederlandse naam voor de Aronia melanocarpa is appelbes.


Hij behoort tot de familie van . Onze aangeplante ligustrumhaag (aangeplant maart dit jaar) begint overal gele bladeren te krijgen. Normaal blijft alles er toch aanhangen en . Het probleem van de liguster ontstaat vaak door te weinig snoei waardoor . Deze snelgroeiende haag kan tot wel cm. Zijn middelgrote bladeren en relatief hoge bladerdichtheid zorgen ervoor dat de ligusterhaag zo goed .

De haagliguster ( ligustrum ovalifolium ) is een half wintergroene haagplant, dit betekent dat de liguster in een normale winter zijn blad behoudt. Het is een bekende tuinplant die een belangrijke voedselbron is voor veel dieren, zoals een aantal . Alleen bij strenge winters verliest de plant soms zijn bladeren. De twee bekendste soorten liguster zijn de haagliguster (ligustrum ovalifolium) en de gewone . Bij deze liguster worden zowel aan de bovenzijde als aan de onder- zijde van de vlekken massaal sporendragers met sporen gevormd. De naam liguster wordt het meest gebruikt, verder in Groningen heeg, in de Graafschap.


De dorre bladeren blijven in de winter aan de plant zitten. De bladeren zijn langwerpig, .

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts