donderdag 19 februari 2015

Viburnum op stam snoeien

Hier leest u alles over de verzorging, bloei en snoei van deze fraaie heester. Wij hebben al meer dan jaar viburnum Tinus op stam in de volle grond in de. Viburnum tinus is een fantastische, wintergroene struik.


Er zijn soorten die in de winter groen blijven, half wintergroene types én soorten die . Deze sneeuwbal heeft verder weinig snoei nodig. Hij bloeit dan nog wel enthousiast maar zou van een snoeibeurt enorm opknappen.

StaEmbryophyta (Landplanten). Beschrijving: Bladhoudend. Wel kun je hem direct na de bloei snoeien , om de plant compacter van vorm te houden.


Op stam gekweekte heesters geven een extra dimensie aan de tuin. Meestal witbloeiende soorten die gemakkelijk te snoeien en in bloei te krijgen zijn. Snoei deze heester aan het eind van het voorjaar.


Verwijder bladeren die bruin zijn geworden als de nieuwe knoppen verschijnen. Groot assortiment tuinplanten voor.

Op een stam zal snoei zelden nodig zijn. De viburnum tinus op stam past zowel in een pot als in een border met. Een hoog soort Cotoneaster lacteus die ook makkelijk compact te snoeien is. Planten die in schadus of halfschaduw groeien kun je beter niet snoeien.


Daarom is de plant ook populair als haagplant. Ze worden als struik(je) gekweekt maar ook als struik op stam. Altijd een groot assortiment betaalbare kamerplanten en tuinplanten op voorraad. Niet alleen door de prachtige bloemenschermen, die sommige varianten produceren, maar ook door hun mooie . Snoei het zogenaamde wilde hout, het hout dat uit de onderstam groeit, diep en.


Vaak makkelijk te snoeien (1x per jaar). Een vroege snoei van een halfstam heeft als voordeel dat de wonden beter . Je kunt de plant ook op stam tegenkomen. Het snoeien is echter hoe dan ook wel nadelig voor de . SNOEIEN = het wegnemen van een stuk van de struik om deze er toe te brengen.


UITLOPERS van een wilde onderstam bij roos of kronkelhazelaar of worteluitlopers . Deze Sneeuwbal op stam doet het goed op lichtzure grond. Nu is het moment om bomen, struiken en heesters te snoeien die hun bladeren.

Neem klimrozen, stamrozen , hibiscus, plataan en laurier onder handen. Veel snoeien is echter niet nodig. Snoeien Als het snoeien doe je direct na de bloei.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts