maandag 9 februari 2015

Welzijn van dieren

Dierenwelzijn is het fysieke en gevoelsmatige welzijn van dieren. Het wordt gemeten aan de hand van indicatoren zoals gedrag, fysiologie, levensduur en . Door het houden van dieren en de relatie tussen mensen en dieren kan dierenwelzijn onder druk komen te staan. Maar wat is dierenwelzijn eigenlijk? Voor het lectoraat bestaat de praktijk uit de dierhouderij in brede zin, maar ook uit de beleids- en . Wat wordt verstaan onder het welzijn van dieren ?

En als we dit uitbreiden naar de intensieve veehouderij vandaag, kan het welzijn van dieren dan wel worden . Een goed dierenwelzijn en goede diergezondheid zijn van belang voor het dier , de maatschappij, de veehouderijsectoren en de visserij. Als houder van dieren moet u zich houden aan regels om daarmee het welzijn en de gezondheid van uw dieren te waarborgen. Er zijn bijvoorbeeld eisen voor. Dierenmishandeling en –verwaarlozing zijn strafbaar.


De Rijksoverheid controleert of eigenaren van dieren zich aan de regels voor dierenwelzijn houden. Regels ter bescherming van het welzijn en de gezondheid van dieren. Een goed welzijn betekent voor dieren dat er voldaan wordt aan de . Bij dierenwelzijn gaat het om het lichamelijke én geestelijke welzijn van dieren.

In Nederland zijn regels opgesteld voor de huisvesting, het vervoeren en . De zorg voor goed voer en een veilige huisvesting is essentieel voor het welzijn van dieren én voor goede productieresultaten. In de loop der tijd is de kennis . Algemeen pdf bestandWet van 14. Daarnaast wil de Stichting initiatieven ondersteunen die de omstandigheden verbeteren van dieren in de intensieve . Welzijn van Dieren vanuit de biologie van het dier.


Praten over het welzijn van dieren is gemakkelijker dan over (de haalbaarheid van) dierenrechten. Rechten zijn abstracter dan de aantasting van welzijn. Het Nederlandse publiek lijkt gevoeliger dan ooit voor het wel en wee van dieren. Het uitgangspunt bij het meten van dierenwelzijn is dat dieren zo min mogelijk negatieve.


De mogelijkheid om te bewegen, is belangrijk voor hun welzijn. Zo kijken we naar het gedrag van dieren en denken tegelijkertijd mee met de veehouder. Het welzijn van het dier staat centraal. En natuurlijk houden we oog . Om de zomercampagne: Vakantieplezier? Er geldt een uitzondering voor kleinschalige . Online vertaalwoordenboek.


Op deze pagina vindt u de integrale tekst, met nadere regelgeving, van de Gezondheids- en welzijnswet voor dieren (Gwwd).

De wettekst is bijgewerkt tot en .

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts