maandag 9 februari 2015

Biodynamisch imkeren

Bij vragen kunt u ons bereiken . Honingbijen verdienen onze aandacht. Bij biodynamisch imkeren , staat de gezondheid van het bijenvolk centraal en in veel mindere mate de honing opbrengst. In het biodynamisch imkeren wordt gekeken naar het natuurlijk gedrag van de bijen en zien we de immen als één geheel in verbondenheid . Op basis van deze theorieën zijn er aantal imkers die het biologisch-dynamisch imkeren hoog in het vaandel dragen en propageren.


De aarde was met kerstmis naar binnen gekeer net als de imme, beide houden als het ware de adem in.

Met het lengen van het daglicht maken. Aandacht voor de honingbij en biologisch-dynamisch imkeren. In ons ecosysteem spelen de bijen een heel belangrijke rol.


In het blad Dynamisch Perspectief wordt in drie artikelen aandacht besteed aan Biologisch Dynamisch imkeren. Je voelt je aangetrokken tot de bijen. Vele mensen willen de bijen steunen.


Na de cursus ben je in staat om te benoemen wat de praktijkverschillen zijn tussen regulier imkeren en BD- imkeren. Je kunt benoemen wat de beweegredenen .

Basis cursussen biodynamisch imkeren : april start Schipluiden. BIOLOGISCH-DYNAMISCH IMKEREN , HET HELE JAAR DOOR. Op zaterdag oktober wordt er weer een kennismakings dag . Een inleiding voor de beginnende imker. Voor – personen zaterdagen van 10. Onderwerpen: De ontwikkeling van . Ga dan op stap met biodynamisch werkende imker Jos Willemse.


Hij neemt je mee op een reis naar de betoverende wereld van de honingbij. Een daarvan was de heroplevende interesse voor de inheemse Zwarte bij, een andere de aandacht voor natuurlijk of ecologisch of biodynamisch imkeren. Terwijl het tegenwoordig voornamelijk gebeurt door imkers die dat als hobby doen, was het bijenhouden vroeger haast onlosmakelijk . Dit is het 5e jaar dat Odin- imker Jos Willemse deze cursus verzorgt op Kraaybeekerhof De wijsheid die in een bijenvolk zich openbaart is zeer uitzonderlijk. Bijen worden al een aantal jaar getroffen door de “Bijensterfte” en de bestuivers van.


Wil je als ondernemer actief meewerken aan een andere economie? Of zoek je als consument naar een mogelijkheid bij te dragen aan die . Afgelopen seizoen heb ik de cursus voor biodynamisch imkeren gevolg in Wittelte, zuidwest Drenthe. BD imkeren met Albert Muller. Wij deelnemers waren er te gast op een biodynamisch .

Onder de professionele leiding van Odin- imker Jos . De cursus is gebaseerd op de uitgangspunten van biodynamisch imkeren en toegepast op het zo natuurlijk mogelijk houden van bijen (in de stad). Aanvankelijk was ze doodsbang voor een bijensteek, maar nadat Alma Huisken een volk 'leasebijen' in haar tuin kreeg via een naburige imker. Biodynamisch imkeren Beersche Hoeve.


Immeke bestaat uit de imkers Rinske Kreukniet en Angélique de Meijer.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts