woensdag 1 maart 2017

Gekookt ei

Een zacht gekookt ei , waarvan de dooier nog volledig vloeibaar is. Het binnenste gedeelte van het eiwit is ook nog vloeibaar, de buitenkant is . Een gekookt eitje kan heerlijk zijn bij het ontbijt. Voor mij op de zondag echt een momentje om naar uit te kijken! Maar hoe kook je nou het .

Deze vaardigheid staat vaak bovenaan de lijst van elke beginnende kok: hoe maak je nou het perfecte gekookte eitje ? How do like your eggs in the morning? Zacht, halfzacht of hardgekookt ? Het koken van eieren kun je op twee manieren doen. Je kunt de eieren in koud water.


Dus je wilt een eitje koken? Dan ben je hier op het juiste adres!

We hebben alle tips op een rijtje voor een perfect gekookt ei. Wat hebben we nodig om voor het . Dit is de truc: leg je eieren in een pan met koud water. Vervolgens breng je ze aan de kook. Als het water kookt, zet je het vuur uit. Bij een gekookt ei is het wat moeilijker te zien of een ei vers is.


En ik neem aan dat je er ook . In deze aflevering van First Eet laat Julius Jaspers je zien hoe je je eieren perfect kan koken. Op zoek naar de juiste kooktijd van een ei ? Of wil je eieren koken zonder dat ze breken? Een eitje koken is nog een hele uitdaging. Het gekookte ei dat in Nederland veel gegeten wordt is niet alleen in Nederland populair. Eieren worden in vele landen gekookt gegeten.


Dit in tegenstelling tot een gepocheerd ei, dat wordt gekookt . Tussendoortje van gekookte eieren en een dip van olijfolie, peterselie, gedroogde dragon en gehakte pistachenoten.

Tips voor het perfecte gekookte ei van Jamie Oliver. Oók fijn met Pasen in het vooruitzicht. Daar is een heel handig trucje voor. Over eieren staan best wel wat misverstanden.


Zijn ze wel of niet slecht voor je cholesterol?

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts