donderdag 30 maart 2017

Papaver klaproos

Vooral dan op zonnige, droge en voedselarme . Het heeft een behaarde stengel en draagt zacht behaarde bladeren. De klaproos is een éénjarige plant met een dunne penwortel. Naamgeving (Etymologie): De naam klaproos komt van het klappend geluid dat de bloemblaadjes maken wanneer je ze (omgevouwen).


De plant dankt haar naam aan een oud kinderspelletje. Je kunt een bloemblad tot een bolletje vouwen en vervolgens kapot slaan tegen je.

Zomerbloeiende bollen zijn momenteel nog niet beschikbaar. U kunt deze bestellen vanaf december. Papaver (Poppy) Royal Wedding. Grote klaproos komt voornamelijk op verstoorde terreinen als akkers, bouwterreinen, spoorwegen en begraafplaatsen voor, maar is in vrijwel geheel Nederland . De papaver , of klaproos , doet denken aan een wilde bloemenweide. De sierlijke rode bloem klapt bij aanraking dicht.


Hij zaait zichzelf uit en zal daardoor op . Gewone klaproos groeit het best op zonnige plekken in arme zandgrond. De bloemen kleuren vuurrood.

Zaait zich gemakkelijk uit. Een goed doorwoelde, vochtdoorlatende en . Je komt verschillende soorten tegen in het wil dit zijn eenjarigen. Vaak verschijnt de plant spontaan en vooral in losgewoelde . Naamsverwarring is niet van de lucht. Over de oorsprong van die naam is men het allesbehalve eens.


Oosterse klaproos met grote scharlakenrode bloemen. Deze soort wordt ook als sierplant gebruikt. Nu goedkoop en gemakkelijk online te bestellen bij Tuincentrum de Oosteinde! Biologische klaproos bloemenzaden koop je online bij moestuinenbloem. Zaden voor Gewone Klaproos bestellen en zaaien: roze-rood gemengde papaver.


Borderplant snijbloem wildbloem, bijenplant. De bekende, meerjarige, scharlakenrode variëteit. Overzicht van de Nederlandse biodiversiteit.


Het Nederlands Soortenregister zet de standaard voor naamgeving en voorkomen van Nederlandse soorten.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts