donderdag 30 maart 2017

Ecologische tuin

Natuurlijke processen vormen een inspiratiebron voor je tuin. Als je daarmee rekening houdt, dan kun je. Hoe begin je aan een ecologische tuin ? Je hebt misschien wel eens gehoord van ecologisch tuinieren en permaculture.


In een duurzame ecologische tuin houd je rekening met het milieu.

Niet alleen bij de aanleg, maar ook bij het onderhoud. Ecologisch tuinieren is duidelijk aan een opmars bezig. En hoe tover je jouw lapje grond om tot een ecologische tuin ? Maar wat betekent het concreet.


De ecologische siertuin: stappenplan voor het ontwerp. Je staat waarschijnlijk nog niet te springen om meteen in je tuin aan de slag te gaan. Hoe tover je je tuin om in een volwaardige ecotuin?

Laatst zag ik een opmerking over mijn tuin voorbij komen. Het is een plek waar vogels en andere . Een ecologische siertuin is een plek waar de natuur rijkelijk aanwezig is en uitbundig kan floreren. Het starten van een ecologische tuin vraagt de eerste drie jaar behoorlijk wat werk.


Er is namelijk wat tijd nodig voordat deze naar een stabiel systeem evolueert . Ook in de winter leeft onze tuin. Dat komt vooral door de vogels. We hebben heel wat struiken. Stappen naar een ecologische tuin (hardcover).


Stap voor stap neemt dit boek je mee in een verhaal over aanleg en beheer. Het natuurlijke groeiproces . We bekijken stukjes natuur om inzicht te krijgen in ecologische evenwichten en het belang van bodem, licht en vocht. Tijdens de eerste sessie gaan we op . Het uiteindelijk doel is om een tuin in evenwicht te . Wij vertellen je hoe je een ecologische tuin aanlegt en onderhoudt.

Misschien vraagt u zich af of een ecologische tuin niet hetzelfde is als een biologische tuin. De term biologisch tuinieren wordt vaak gebruikt om aan te duiden . Alles in een ecologische tuin is natuurlijk. In de ecologische tuin worden echt uitsluitend natuurlijke producten gebruikt. Organische, 1 natuurlijke meststoffen voeden niet alleen de plant maar ook . Voorheen stond op dit binnenterrein een lederwarenfabriek. Na de sloop wilde de gemeente het terrein inrichten . De volle rijkdom van de natuur ontplooit zich.


U ontdekt een oase van groen, net voorbij de drempel van uw woning. Hoe je het best aanpakt lees je hier. Een praktisch én een mooi boek dat de lezer stap voor stap begeleidt bij de aanleg en het beheer van een ecologische tuin.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts