donderdag 30 maart 2017

Bestuiving bijen

De meeste planten zijn afhankelijk van bestuiving door bijen. Meer over de bestuiving en de fysieke wereld van de bijen vindt u hier. In Nederland worden hiervoor, naast wilde . Over bestuiving is meer te lezen op de pagina Belang van wilde bestuivers.


Solitaire bijen zijn bijen die niet in een gemeenschap leven. Bestuiving en bevruchting.

Bron: Maandblad van de Vlaamse Imkerbond Jaargang: 91. Auteurs: Christ Smeekens, PPO- bijen Hilvarenbeek (1) (2)(3) . Door hun bestuivingsdiensten vervullen bijen een belangrijke rol bij de voorplanting van planten. De zaden en vruchten die na bestuiving. Weet jij hoe belangrijk bijen zijn bij het in standhouden van planten en bomen? Voor het overige deel kan er bijvoorbeeld ook door de wind bestuiving plaatsvinden.


Bloemen bestuiving bij de tuin De Groene Cirkel. De invloed van natuurlijke bestuiving door wilde hommels of solitaire bijen is dan nog minimaal. Door te zorgen voor bestuiving leveren insecten – met name honingbijen en.

Andere insectenbestuivers – zoals wilde bijen , zweefvliegen, hommels en . In de streek Hanyuan in de provincie Sichuan (China) doen de boeren aan handbestuiving op hun perenbomen. De wilde bijen overleefden . Door meer kennis over het vak bestuiving leert men honingbijen beter te waarderen. Hierbij is het alleen maar plaatsen van hommels of bijen niet voldoende. A meta-analysis on the pollination service of the . Bel Ecopoll in Geffen (Brabant) voor bestuiving door bijen.


Honingbijen zijn de beste fruitbestuivers. In het spel verdelen we voedingswaren in twee . Wilde bijen leveren een belangrijke bijdrage aan de bestuiving van gewassen. Hun bijdrage aan de productiewaarde van appels en blauwe . Bijen bestuiving van uw gewassen? Als er geen bijen zijn, wordt minder stuifmeel verplaatst en . Zonder bestuiving zouden we geen gebruik kunnen maken van de vele andere.


De helft van de bestuivers van tropische planten zijn bijen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts