maandag 20 maart 2017

Aardhommel

Van alle hommels komt de aardhommel het meeste voor, en zijn ook het eerste actief: In maart en april gaat de koningin een nieuw nest zoeken. Vroege Vogels TV heeft prachtige beelden gemaakt van een rondzoemende aardhommelkoningin. Eenmaal een geschikte plek gevonden maakt ze van nectar en stuifmeel het nest dat uit was bestaat. De aardhommel houdt het het liefst dichtbij de grond.


De hommel heeft flinke stuifmeelkorfjes aan de achterpoten en vliegt van bloem naar bloem . Orde : Hymenoptera ( Vliesvleugeligen).

De grote hommels in de tuin zijn koninginnen van de aardhommel die net uit de winterrust zijn gekomen. Ze zijn op zoek naar een goede plek . Het is een grote harige bij, de vrouwtjes zijn zwart met een witte kont en twee . In de rechterkolom, bij `Ook in de database` staan wellicht ruimere omschrijvingen. Bombus pascuorum floralis. Het verschil tussen koninginnen en werksters van veldhommel valt niet te maken met aardhommel in het veld of op een foto, hiervoor bestaat . Op de voorkant van het borststuk . Rijmwoordenboek AARDHOMMEL : rijmwoorden in het Van Dale Rijmwoordenboek.


Wat rijmt er op AARDHOMMEL.

Mis geen artikel of moestuintip van Mona en meld je aan als lid. Het kost niets maar levert je wel wat op. Een fijne groep mensen die je . Bestaat er concurrentie tussen verschillende soorten bijen?


Deze hommels strijden onderling voor hun ontbijt. Dit weekend werden bijen geteld (foto: pixabay.com). Er zijn resultaten gevonden.


Laatst probeerde ik een kiekje te maken van een vlinder op de bloeiende wilde marjolein, maar dat viel niet mee… Daarvoor . Hieronder vind je betekenissen van het woord aardhommel. Je kunt ook zelf een definitie van aardhommel toevoegen. Op februari zag ik voor de eerste keer dit jaar de aardhommel weer.


Dat betekend dat de lente in aantocht is. Al heel vroeg in het voorjaar zwerft . Een goedaardige, dikke brommer. Het laatste nieuws over vlinders en het werk van De Vlinderstichting.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts