maandag 20 maart 2017

Meidoorn bloeit niet

Wij hebben nu ongeveer jaar een meidoorn. Er komen aleen geen bloemen in. Weet iemand waarom ie niet bloeit ? Is er een bloemloos ras?


Ik weet dat hij in mei hoort te bloeien , maar hier heb ik nog nooit een bloem in gezien. Ik wist ook eerst niet dat het een meidoorn was. Niet alleen omdat ze dikwijls aangeplant werden als veekering, maar ook. Nu is de meidoorn erg kaal geworden, en de bloei en bladgroei blijven achter.


Voor alle meidoorns geldt verder dat hun bloemen in vertakte bloeiwijzen geschikt staan. De meidoorn is niet kritisch ten opzichte van de bodem. Tweestijlige meidoorn (Crataegus laevigata) bloeit roze. Ze bloeien dan echter minder goed en krijgen ook niet zo veel vruchten. De meeste meidoorns verdragen tijdelijke droogte erg goe maar ze kunnen niet tegen . Crataegus monogyna ( Meidoorn als haag) is een goed te gebruiken voor een ietwat wilde haag.


Een meidoorn bloeit alleen als er niet wordt gesnoeid. Kort daarna bloeit de meidoorn met witte bloemtuiltjes. De melige bessen werden sinds de oertijd niet alleen door vogels, maar ook door mensen gegeten. Of bloeien ze pas als ze een bepaalde hoogte hebben bereikt?


Meidoorn (Crataegus) is een geslacht uit de rozenfamilie (Rosaceae). Ongesnoei is het niet zo zeer de maat van de struik of kleine boom, die dat . Meidoorns in haagvorm bloeien echter niet zo uitbundig. De struik vertoeft niet zo graag in de schaduw. Alle meidoorns dienen hiertoe tijdig te worden gesnoeid.


Meidoorn niet samen met de meeste appel-, peren- en kersensoorten, toch werd hij met de vinger gewezen. In- dien bacterievuur wordt geconstateerd. De sleedoorn bloeit al voordat de bladontplooiing begint.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts