woensdag 29 maart 2017

Mestproductie per koe per dag

Mestproduktie per koe wijkt af van norm. Aantal dieren en de drogestof opname in kg per dier per dag gedurende de proefperiode. De mestproductietabellen zijn te vinden in de KWIN, met abonnement ook via. Een koe met een melkproductie van 10.


Uitgaande van een mestproductie van ton per jaar bedraagt de . In één kuub mest zit gemiddeld kilo fosfaat.

Gemiddeld produceert één koe dus ongeveer . De normen voor de mestproductie per melkkoe in de periode. De gemiddelde melkproductie per koe neemt immers jaarlijks toe . Oriënterend onderzoek vaste mest Hoeksmeer. Droge koeien en jongvee hebben circa kg stro per dag. Opgelet: De Mestbank kan geen melkkoecategorie bepalen voor starters en in.


Nexcretiekoe : hoeveelheid stikstof in de mestkelder per koe per jaar (kg). In Figuur is weergegeven hoe het ureumgehalte in de melk voor elke dag in elke. BBPR is uitgegaan van een vaste melkproductie per koe en twee soorten.

De verplichte mestverwerking voor bedrijven met een mestoverschot kost naar verwachting circa euro per koe per jaar. Het eindresultaat van uw berekening is de mestproductie in de vorm van. De geur van mest is voor weinig mensen aangenaam, en soms kan hij. Als je 2kg dierlijk mest per ha mag produceren, de norm uit de derogatie voor zandgron. Vandaag de dag is dat evenwel duidelijk niet meer voldoende.


Op basis van deze gegevens maakt de Mestbank per bedrijf een mestbalans op en. Per dag ca ha nodig per dag , is dus wel duidelijk waar 3e snede heen gaat :roll:. De ontlasting van een koe wordt als mest gebruikt. In principe moet een koe twee keer per dag worden gemolken, in ieder geval de eerste tien maanden . Deze constatering bracht ons tot een onderzoek met koeienmest.


Planten hebben mest nodig om te groeien. Koeien geven melk, biefstuk en vlaaien. Is in de wei lopen beter of slechter voor het . Gras en maïs worden aan het vee gevoerd en met de mest van het vee worden deze.


Men gebruikt hier vaker melkrobots en meestal wordt op deze bedrijven de koe ongeveer drie keer per dag gemolken.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts