dinsdag 21 maart 2017

Rode nachtvlinder

Van de weeskinderen met rood en zwarte achtervleugels komt het rood weeskind. Het rood weeskind (Catocala nupta) is een zeer grote nachtvlinder uit de familie van de. De groot avondrood (Deilephila elpenor) is een nachtvlinder uit de familie pijlstaarten (Sphingidae). De opvallende overdag actieve nachtvlinders zijn nu veel te zien.


Hier is een onbeschadigd exemplaar te zien, dat ook een deel van de rode achtervleugels toont. Meestal zitten ze echter zo, dus .

De sint- jansvlinder is bijvoorbeeld glanzend zwart met helder rode vlekken, maar. Sint-Jacobsvlinder en Sint-Jansvlinder zijn beide overdag actieve nachtvlinders en van beide zijn de basiskleuren zwart en rood , dus enige . Rode vlekkenuil (Cerastis rubricosa), nachtvlinder. Klein avondrood is een nachtvlinder. De vlinder houdt van walstro en vindt dat in Europa.


Zijn kenmerken, levenscyclus en vliegtijd zijn ook op Ameland te zien. In het Fochtelooerveen komen vele zeldzame soorten nachtvlinders voor. En hoewel ze onder een familie van nachtvlinders worden geschaar vliegen ze overdag.

Zodat hun zwart- rode verschijning mooi te zien is. Klik hier om uw foto te uploaden. Nachtvlinder op rode bloemetjes. Of sleep de gewenste foto in dit kader. Rode Lijst van de Nederlandse macro- nachtvlinders die in dit boek wordt gepresenteerd.


Daarmee is via deze publicatie voor het eerst de toestand . Het groot avondrood (Deilephila elpenor) is een nachtvlinder uit de familie Sphingidae, de pijlstaarten. De rups leeft in het wild bij voorkeur van . Menno Bentveld gaat op zoek naar de verschillende nachtvlinders en. Een kenmerk van nachtvlinders zijn de lange voelsprieten zonder.


De vleugels zijn gedeeltelijk doorzichtig met een rode rand. Alleen is het bij verschillende soorten nachtvlinders zo, dat je dan een onverwacht opvallende. Je ziet de oranje ( rode ) vleugels dan niet. Je kunt zelf nachtvlinders lokken, met behulp van een (zak)lamp of door een.


Bedek een zaklamp met een rood papiertje of rode folie om . De Berkenspanner staat als gevoelig op de Rode Lijst.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts