vrijdag 10 maart 2017

Zeldzame dieren nederland

Bedreigde dieren leven niet alleen Afrika of Azië. Elke dag verliest onze planeet diersoorten. En dagelijks worden nieuwe diersoorten met uitsterven bedreigd door stropers, klimaatverandering . Rode lijsten: soort van Rode Lijst Land- en zoetwaterweekdieren. Van de dagvlindersoorten die ooit in Neder- land dartelden, zijn er nog zestig over, waarvan.


Bekijk drie andere dieren die op de rode lijst staan van de International Union for.

Zeldzame beelden van meest bedreigde diersoorten in Europa. Nederlandse dieren met uitsterven bedreigd. Deze zeldzame vlinder heeft zijn habitat in . Op de rode lijst staan bedreigde diersoorten en plantensoorten.


Eén van de zeldzaamste katachtigen. Het dier komt voor op het Iberisch Schiereiland. Door de opkomst van de landbouw en door ziektes . Waarom worden bedreigde dieren in een dierentuin gezet als er zo weinig van.

De uitheemse goudjakhals is namelijk gespot op de Veluwe. Een groot risico voor de zeld- zame rassen vormen grootschalige. Veel zeldzame dier - en plantensoorten zijn uitgestorven door intensieve.


Een bijzonder moment voor Apenheul. In het Apeldoornse dierenpark heeft gouden leeuwaap Feia een prachtige tweeling op de wereld gezet. De wisent, ook bekend als Europese bizon, is een zeldzaam dier.


De soort verdween 1jaar geleden uit het wil maar maakt een comeback. Er is even wat verkeerd gegaan in de evolutie, maar dat is helemaal niet erg. WNF werkt aan de bescherming van bedreigde dieren zoals de tijger, neushoorn , de olifant en de reuzenpanda.


Lees meer over hoe we die dieren beschermen. In Drenthe is een zeldzame wasbeerhond gespot. En waar zoveel diersoorten op de rand van uitsterven balanceren is elk. Trust of India een grote verscheidenheid aan zeldzame diersoorten verzorgd.


Aangescherpte mestregels brengen houders van zeldzame runderrassen zoals lakenvelders en Groninger blaarkoppen in de . NEDERLAND informatie over planten, dieren , landschap en vegetatie. De meeste soorten zijn echter zeldzaam en worden met uitsterven bedreig o. De Veluwe kent relatief veel .

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts