dinsdag 28 maart 2017

Legbatterijen in nederland

Betekend dat dat er geen . Op januari is de legbatterij verboden in de Europese Unie. Eicom heeft aan de Keuringsdienst van Waarde toegegeven eieren uit Frankrijk te hebben . De kale legbatterij is zo klein dat de hennen hun vleugels niet kunnen . Vragen en antwoorden over onze campagnes tegen de legbatterij. Een kijkje in een legbatterij.

In Europa leven honderden miljoenen kippen in kleine kooien waarin ze. Ze worden gehouden in overvolle legbatterij -achtige kooien, de zogenaamde . Kooi-eieren worden gelegd in kooisystemen, bij consumenten beter bekend als legbatterijen. Europa verboden om kippen in legbatterijen te houden. Sinds januari mogen er geen eieren meer uit legbatterijstallen worden verkocht in de Europese Unie. In een legbatterij hebben kippen niet veel ruimte.


De Europese Commissie kondigde dit verbod al jaren . Eén kip heeft een oppervlak van ongeveer een A4-tje . Het is heel goed dat Wakker Dier in actie komt tegen legbatterij en verrijkte kooi eieren.

Gezien de grote aantallen . Het verbod geldt voor de hele Europese . De kippenfarm in het Groesbeekse . De EU-lidstaten hadden 12 . Deze kooien staan bekend als een . Nederland , België, Frankrijk, Groot-Brittannië, Spanje, . De meeste legbatterijen zijn vervangen door het . In Spanje zijn het afgelopen jaar zelfs nog nieuwe legbatterijen gebouwd. Naar schatting wordt procent van de kwartels in Europa in legbatterijen gehouden. Hoewel legbatterijen voor kippen verboden, zijn ze voor kwartels echter . Dierenleed in legbatterijen.


Dit verbod werd januari van kracht. Vanochtend sprak ik op BNR Nieuwsradio over de import van Oekraïense legbatterij -eieren. De legbatterij is een opeenstapeling . In de EU zijn legbatterijen verboden en . Vanaf het begin van de jaren zestig bood deze namelijk legbatterijen aan tegen .

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts