woensdag 22 november 2017

Kweekvis

Een nieuwe vorm van visindustrie is de viskwekerij. Zijn vissen van de kweker wel een alternatief voor ons? Lees hier alles over de kweekvis.


Voedselkweek op zee kan de huidige visvangst volledig vervangen en ruimschoots aan de vraag naar vis van de toekomst voldoen. Wij stimuleren vis-inkopers om naar die betere bedrijven op zoek te gaan.

Er is kweekvis op de markt met het Aquaculture Stewardship Council (ASC) keurmerk. Neem bijvoorbeeld kweekvis. Veel mensen staan hier niet bij stil, maar de lijdensweg van een gekweekte vis is enorm. Onze zeeën en oceanen worden compleet leeggevist.


Om toch vis te kunnen blijven eten, hebben wij mensen hier iets op bedacht: viskwekerijen. In oceanen kan jaarlijks miljard ton kweekvis geproduceerd worden. Dat is honderd keer de huidige mondiale visconsumptie.

Het was altijd een groot bezwaar tegen kweekvis : die eet zelf wilde vis. Maar het lukt steeds beter visetende kweekvis vegetarisch (!) te laten . Wie vanaf komende week in de supermarkt loopt, kan zelf zien of de kweekvis die in de schappen ligt op een verantwoorde manier is . Volg de seizoenen, laat kuitzieke vis met rust. De toenemende vraag naar vis in combinatie met leger rakende zeeën veroorzaken sterke . Meer vis bestemd voor consumptie op minder vierkante meters. Het is mogelijk met kweekvis.


Heel wat kweekvis eet zelf vis. Dat is niet slim vond de Belgische bioloog omdat je maar een derde overhoudt van vis die we ook direct als vis hadden kunnen . Let op als je vis eet waar het vandaan komt. Kweekvis smaakt minder lekker, bevat meer calorieën en er zitten minder eiwitten in dan verse vis.


Dat zegt visser Job Schot uit Tholen. Stichting Wakker Dier waarschuwt voor het eten van kweekvissen uit Zuidoost- Azië. Wie deze vissen eet, loopt volgens de stichting kans om . De opkomst van de kweekvis. Bij aflevering Eten van morgen: vis .

Vertellen we meteen of kweekvis.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts