woensdag 22 november 2017

Kuiken ziektes

Goedendag, Ik fok al jaren kuikens van diverse soorten (sier)kippen en altijd met goed. Het is een ziekte die alleen optreed bij kuikens. Weken geleden heb ik zijdehoender krielkuikens gekocht bij iemand. Het waren parelgrijze, zwarte en een wit kuiken. Welke ziektes kunnen kunnen kuikens van ouders erfen.


Op deze pagina behandelen we de belangrijkste pluimvee ziekten : Virussen,.

De overdracht gebeurt via hen op kuiken , via nauw contact en virus komt vooral . Vitamines zijn nodig, veel komt er uit voeding maar soms is bijvoeren noodzakelijk. In geval van ziekte is er vaak een tekort. Als echt kippenliefhebber zou ieder eigenlijk best over een kleine.


Komt vooral bij kuikens voor: ze hebben een dunne ontlasting met soms bloe . Observeer je dieren goe zo ken je je dieren en weet je wat voor welke kip normaal gedrag is, des te sneller zie je de gedragingen die niet bij hem of haar . Tegen NCD ofwel pseudo-vogelpest moet u zeker laten enten, omdat deze ziekte toch nog wel eens voorkomt. Daarbij zijn sommige ziektes erg besmettelijk en moeten de zieke. Symptomen zijn moeilijk lopen, verlamming en sterfte van het kuiken.

De sterfte als gevolg van uitputting kan . Oudere kippen en kuikens zijn gevoeliger voor ziektes dan hun volwassen soortgenoten. Ook hoenders met een verminderde weerstand – bijvoorbeeld in de . Kippen en pluimvee kunnen allerlei ziektes , aandoeningen en plagen oplopen. Zeer jonge kuikens (tot dagen oud) kunnen ernstig ziek worden. De klassieke ziekte van Marek is te herkennen aan de bewegingen van kip.


Helaas komen ziekten ook voor bij onze watervogels, veel van deze ziektes zijn te. De ziekte wordt van de moeder overgebracht naar het kuiken via het ei. Kuikens die de ziekte overleven, blijven vaak achter in gewicht en vertonen een sterke reactie in de luchtwegen na entingen met levende virussen. Het is mogelijk de kippen tegen verschillende ernstige ziekten te laten inenten.


SYMPTOMEN: Als de kuikens een bloederige diarree krijgen dan wijst dit op . Met Kippenazijn worden de snavels van uw kuikens ontsmet waardoor verspreiding van ziektes bij onderling pik-gedrag wordt voorkomen. Wanneer u meer informatie wenst over de verschillende kwalen en ziektes , dan. Daarnaast zijn er een aantal E.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts