woensdag 29 november 2017

Liguster terugsnoeien

Ligustrum verdraagt snoei uitstekend. Een liguster heg kan je het beste twee keer per jaar . Je wilt een liguster haag snoeien ? Plantencentrum MarĂ©chal geeft je uitgebreid advies! Wij geven tips om een verwaarloosde ligusterhaag te snoeien. Bij Haag-Heg zijn meerdere soorten liguster verkrijgbaar, waaronder de .

Tuinadvies van Jan de Tuinman over: De perfecte liguster haag. Je ziet em vaak als erfafscheiding. Bekijk alle reacties via groeninfo. Budgetplant, ook voor de beste liguster snoeitips.


Om te voorkomen dat het ligusterblad bruin verkleurd na het snoeien is het belangrijk de liguster bij bewolkt weer te laten snoeien. Het probleem van de liguster. Ik heb gevonden dat je de liguster het beste in het voorjaar (maart-mei) kan snoeien (scheren).


Raadpleeg onze handige website!

Kan het nu ook nog zonder schade aan de . De liguster is een sterke heester die niet alleen veel schaduw biedt, maar. Waar je ook knipt, hij loopt altijd weer uit. Wij hebben een haag in liguster. Mijn vraag is: op welk tijdstip van het jaar mag ik deze haag flink terugsnoeien ? Terug snoeien is geen enkel probleem.


Zorg ervoor dat als je de ligusterhaag gaat snoeien dat je scherp snoei materiaal gebruikt. De ideale snoeiperiode voor liguster is tussen mei en september. Na september snoei je de liguster best niet meer, anders kan de haag zich niet. De bladeren die na het snoeien in het zonlicht komen te staan, kunnen op die . Moet ik een liguster snoeien ? Als haag kunnen ze vrij smal worden gesnoeid vanwege de fijne vertakking.


Vanwege de snelle groei dient u . Snoeien is het verwijderen van delen van planten. Het kan hierbij gaan om kruidachtige delen bij kruidachtige planten, druiven alsook houtige delen bij struiken . Deze elegante vorm is perfect voor kleine tuinen. De bolliguster doet het ook goed in een plantenbak.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts