vrijdag 24 november 2017

Wat zijn biologische eieren

Per leghennen moet er een legnest zijn. Zijn ze hun meerprijs waard? Wat kan bio voor jou betekenen?


Wij zoeken een week lang uit wat nu juist de meerwaarde van . Biologische eieren zijn eieren van een kip met een goed leven. Het is een kip die aandacht krijgt en veel zorg.

Alle eieren bevatten evenveel goede voedingsstoffen, zoals eiwitten, vitamines en mineralen. Hoe weet je zeker of een ei biologisch is? Een biologisch of vrije-uitloopei is wat dat betreft niet beter voor je.


In de stal moet daglicht zijn , dat heeft een positieve invloed op de productie. Wat de kippen te eten krijgen, bepaalt de kwaliteit en samenstelling van het ei. Momenteel zijn er eieren in de handel met een hoge concentratie aan.


Vitamine A), wat allemaal indicatoren zijn dat de voedingswaarde van de voeding . Niet helemaal, want er zijn veel verschillende eieren met diverse namen, keurmerken en eiercodes.

En wat voor eieren zitten er in koekjes? Wat betekent de stempelcode die op eieren staat? Zo weet je meteen of je een biologisch ei , een scharrelei of een ei van hennen met een vrije uitloop hebt gekocht.


Vind je dierenwelzijn belangrijk, dan zijn biologische eieren en vrije. Op sommige punten scoren scharrel of vrije uitloop wat beter, op andere punten . CornĂ© van Dooren, expert Duurzaam Eten bij het Voedingscentrum, vertelt over het verschil tussen. Volgens het Europees biologisch lastenboek zijn er drie manieren om biologische eieren te produceren. Je kunt dus veilig Belgische bio - eieren blijven eten. Fipronil is een antiluizenmiddel dat wordt gebruikt bij honden en katten.


Kippen in de biologisch -dynamische landbouw hebben een ruime stal, waarin ze vrij rond lopen. Er zijn voldoende legnesten om rustig eieren te kunnen leggen. Dit maakt uw eitje wat duurder, maar dat proef je!


Er zijn zo veel verschillende soorten eieren op de markt. Maar wil je graag wat meer rekening houden met het dierenwelzijn, dan is het zeker . Dat is ook het geval bij bio - eieren , maar het verschil is dat de . Je hebt 1= biologische 2=vrije uitloop 3=scharrel 4=kooi eieren. Wat is het precieze verschil tussen deze vier soorten?

Op elk ei wat u koopt staat een stempel, zodat u precies kunt zien welk soort ei u gekocht. Dit is een bevestiging dat de eieren biologisch geproduceerd zijn en .

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts