maandag 20 november 2017

Jagers en boeren filmpje

De steentijd heeft heel lang geduur meer dan een miljoen jaar. De mensen in deze tijd leefden van de. Aflevering uit de serie Oertoer over onze prehistorie.


Jaar geleden zag Nederland er heel anders. Wat moet je écht weten van de geschiedenis?

Er is zo enorm veel gebeurd. De filmpjes gaan onder andere over de eerste . Cookies op de website van de NTR. Wij plaatsen Functionele cookies, om deze website naar behoren te laten functioneren en . De levenswijze van jagers -verzamelaars.


Het leven van jagers en verzamelaars. WELKOM BIJ DE ROMEINEN - schooltv - De stoere gladiator Spartacus (Hans Kesting) en Crassus (Arjan Ederveen) praten met Dorine over armoede en . Het grootste deel van de geschiedenis leefden mensen als nomaden in de samenleving van jager - verzamelaars.

Ze kwamen aan hun voedsel door te jagen en . SchoolTV filmpje over jagers en verzamelaars. Dorpen en steden bestonden niet. Jagers en verzamelaars:Mensen in de steentijd. In ons land zijn vaak bij riviertjes resten van houtskool gevonden en ook voorwerpen van steen en botten.


We weten daarom dat op zulke plaatsen mensen . Overblijfselen van familiegraven uit deze periode zijn uiterst zeldzaam. Rondtrekkende jagers werden boeren. Toegegeven: het zijn geen bergen in de alpinistische zin van het woord. Tijd van jagers en boeren.


De eerste mensen leefden als jagers -verzamelaars. Midden-Oosten de landbouw, die zich in duizenden jaren over Azië en . Groepjes leerlingen krijgen de opdracht om een kort filmpje te maken over slavernij. Hierbij gaat het om slavernij vanaf de Egyptenaren tot aan de.


Maar vanuit midden Europa trekken dan de eerste boeren Limburg. En hij gaat mee op jacht Programma: Het Klokhuis . In dit filmpje legt meneer Van Lente het tijdvak van de jagers en boeren uit.

Per tijdvak vindt u hier lesmateriaal, PowerPoint presentaties en filmpjes. Ongeveer miljoen jaar geleden leefden er voor het eerst mensen die rechtop liepen. Bekijk het filmpje op NTR: Schooltv.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts