maandag 13 november 2017

Bijen kastkaart

Het verdient aanbeveling bij elk bijenvolk een kastkaart te hebben waarop men aantekeningen kan maken van de toestand van het volk. Toen ik zowat jaar geleden met imkeren begon, leerde ik in mijn. Voor onze nieuwe imkers in opleiding ben ik op zoek naar de meest geschikte kastkaart.


Iedere imker houdt als het goed is kastkaarten bij. Bijen Gezondheidscoördinatoren Bijenmonster opsturen Wat doen als men.

Spring naar Betere Bijen - Betere bijen impliceert tegelijk dat velen niet tevreden zijn over hun eigen bijen. Wie heeft er een handig programmaatje voor op de Ipad of Android tabblet om je kastkaart te kunnen bijhouden. Heb internet al afgezocht . Software voor bijenhouders en online kast gegevens. BEELEASE ONTWIKKELT DIGITALE KASTKAART. Het verwijderen van darrenraat heeft geen negatieve effecten op bijen.


Noteer de positie van het raam en datum van inhangen op de kastkaart.

Boekje Basisregels hygiëne bij het imkeren. Digitale kastkaart Ardine Korevaar. Bijen , Nederlandstalige encyclopedie over de bijen in het.


Van grappige spelletjes waarin bijen de hoordrol spelen, maar ook professionelere apps die een kastkaart kunnen vervangen tot zelfs een complete. Bijenhuis bij Elho, Atlasstraat 11b te Tilburg . Omdat dit jaar sommige imkers beginnen met de overgang naar het systeem van kleincellige bijen , is het zeer belangrijk om ze goed te . Voor een imker is het erg nuttig om bij elk bijenvolk een kastkaart te hebben. En heel prachtig is het, als de bijen van het betreffende bijenvolk . Hij liet mij afgelopen april een papieren kastkaart zien en vroeg of ik daar iets mee. En dit alles om het iedereen die met bijen bezig is het werk makkelijker te.


Je kan het programma downloaden door op het voorbeeld hierboven te klikken. Met winzip krijg je dan een scherm waar u gevraagd wordt of u wil . In de cursus ligt het accent op het praktisch omgaan met bijen en op. Beep is een digitale kastkaart app, waarmee imkers meer bijen kunnen houden, kunnen samenwerken.


Kastkaart in Excel waarbij iedere kant van elke raat afzonderlijk wordt vastgelegd : aantal bijen , werksterbroek, darrenbroe eitjes en larfjes, stuifmeel, honing.

Het voedsel en de bijen producten. BEEP is een website en een app die imkers ondersteunt bij het onderhouden van bijenvolken. Marten Schoonman, een van ontwikkelaars van . Wat een mooi weer deze week!


De bijtjes profiteren volop om water en stuifmeel te gaan halen voor het broed. Op één kast na ziet het er ok uit.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts