maandag 27 november 2017

Hout beestjes

De houtkevers leggen hun eitjes in het hout en de larven houden zich hier gedurende meerdere jaren schuil. Het beestje kan ongezien tot jaar lang uw hout. Er zijn veel verschillende soorten houtaantastende insecten die dure antieke stukken en zelfs de houtconstructie van een gebouw aantasten.


De insecten voeden zich met de cellulose in het hout en verpulveren zo de houten constructie. De aanwezigheid van houtwormen wordt meestal pas laat . Insecten zijn een lagere groep van dieren.

Sommige daarvan – veelal kevers – komen in hout voor en voeden zich ermee. Kenmerkend voor deze insecten is . De stofluizen of houtluizen (Psocoptera) vormen een orde van insecten. Met haardhout komen beestjes in huis. Een importmogelijkheid in de woning waaraan vaak niet wordt gedacht, is het binnenbrengen van hout voor de kachel of . Dit beestje drukt zich uit de pop door het laatste flinterdunne laagje hout , waarbij de typische ronde gaatjes ontstaan. Eenmaal op het hout aanwezig zoeken de . Lage zuurstofconcentraties.


Er zijn heel wat insecten die hout aantasten zoals houtbijen en termieten, maar termieten komen (nog) niet voor in Belgiƫ.

Ongediertebestrijding in Den Hout nodig? De lokale ongedierte expert lost de problemen snel . Houtwormen kunnen het hout in huizen en bedrijfspanden zelfs zodanig aantasten, dat een . Heeft u gaatjes gevonden in uw houten balken? Neem dan contact met ons op! Wij hebben jarenlange ervaring met houtworm bestrijden in Deurne.


Houtaantastende insecten in huis komen voornamelijk voor in onbehandeld hout. Daarom is het niet zo gek dat vooral oudere panden vaker last hebben van . Ik heb een houtblok van iemand gehad die in het bos woont. Het is een mooi blok met schors waar ik wieltjes onder wil plaatsen en een bijzettafeltjes van wil . De bonte knaagkever tast hout dan zodanig aan dat het zijn sterkte verliest.


Niet elke houtsoort is even gevoelig voor houtaantasting. Bepaalde inhoudstoffen in het hout kunnen de weerstand tegen sommige . De beste plaats om te zoeken is onder dingen – onder blaadjes, stenen, bloempotten en stukken hout. Een eerste categorie zijn de houtboorders.


Beestjes houden ook van bloemen, bomen en planten. Zoals het woord aangeeft, leven zij in hun voedselbron, het hout of van de basisgrondstof hout vervaardigd materiaal. Een van de vele manieren waarop hout ziek kan worden is door aantasting van insecten zoals de Houtworm of de Huisboktor.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts