maandag 6 maart 2017

Fries hollandse koe

Vroeger bestond een groot deel van de Nederlandse veestapel uit deze meestal. Uit het ras is de moderne zwartbonte melkkoe gefokt. Ze worden met melkrobots gemolken.


De veehouders zullen vervolgens hun minder productieve koeien van. Wat altijd terugkomt in zulke .

Oer-Nederlandse dubbeldoelkoeien worden geofferd op het altaar van de fosfaatderogatie. Om dit verlies te compenseren worden zwartbonte koeien uit Denemarken en Duitsland gehaald. Sjaak Koning wil koeien waar hij gemakkelijk mee kan werken.


Koe in weiland in avondmist en ondergaande zon van Jan Sportel Photography . Verslaggever Jurre van den Berg bezocht een boer in Drenthe die met zijn blaarkoppen in zijn maag zit. Bekijk in deze special de zeldzame koeien die de dupe . Doordat de melkproductie van dit ras verslechterde, werd deze koe steeds minder .

Fries Hollandse koeien FH. Ze hebben grote begrensde zwarte vlakken, witte poten en mooie horens. Melkveehouders moeten daarom koeien wegdoen. Nu is de duurzaamheid van de koe belangrijker: hij moet lang en . Er lopen tegenwoordig tientallen verschillende koeienrassen rond in. Officieel heten deze koeien Holstein zwartbont of roodbont.


Eefie komt van dezelfde boerderij als Mundie. Ze is gedeeltelijk van net zulke deftige familie als haar vriendin, . De koe stond bij Johan zijn vader in het . The following other s use this file: Usage on nl. Heel anders dan in India,waar koeiennergens worden geweigerd.


Deze rassen worden in hun voortbestaan bedreigd. Maar meer koeien en meer melk betekenen ook meer mest en dus . Robuuste koeien passen bij de lokale (bedrijfs)omstandigheden. De FH- koeien moeten scherp . Ruim dertig jaar geleden begonnen de koeien te veranderen.

Fototentoonstelling over de Hollandse koe in het fries museum. Pas vier jaar geleden arriveerde de eerste Fleckvieh-koe in Kenia, een land waar . Schotse Hooglanders zijn koeien die de laatste decennia in Nederland worden.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts