vrijdag 3 maart 2017

Vleesrassen koeien

Lange tijd was de Fries Hollandse koe in Nederland superieur. Een vrouwelijk rund wordt een koe genoem het mannelijke rund een stier. Deze rassen houdt men uitsluitend voor de vleesproductie. De melkgift van de koeien is nauwelijks voldoende om hun eigen kalf te voeden.


Hier vindt u een overzicht van de vleesrassen van Nederland met runderen, varkens,.

De adel vond het mooie, kleine koeien die leuk waren om hun landgoed . Het is een van de kleinste vleesrassen die we kennen. Stieren kunnen wel tot 1kilo wegen, koeien tot 9kilo. Een typisch vleesras met een witte of beige kleur. De Aberdeen Angus koeien komen zonder problemen de winter door.


Het ras komt wereldwijd voor en is qua populatie het grootste ras. Vleesrassen geschikt voor melkvee.

Bekijk hier de jaarstatistieken: koeien in cijfers. De Chianina, een van de beste vleesrassen ter wereld. De vacht van de Chianina is . Het project mislukte, de koeien werden verkocht aan hobbyfokkers.


Daar worden Europese vleesrassen ook op gekruist. Ze worden gefokt en gehouden om vlees te produceren. Een koe is een vrouwelijk rund en een stier een mannelijk rund. Er leven bijna miljoen koeien in Frankrijk. De echte vleesrassen (Salers, Charolais) zijn in de minderheid in vergelijking met zuivelrassen . Met deze informatie kon advies gegeven worden over welke koeien het meest geschikt zijn voor het fokken van natuurlijk kalvende dieren en bij welke koeien.


De verschillende onderdelen van deze koe hebben vrijwel allemaal unieke eigenschappen. Dit is een van de belangrijkste redenen dat juist dit ras zo populair . Koeien en stieren van vleesrassen zijn vooral gevormd om uit te groeien tot vlees. Er bestaan veel verschillende vleesrassen zoals Verbeterd Roodbont, . Een kijkje bij de koeien mocht natuurlijk niet ontbreken.

Limousin is een van oorsprong Frans vleesras , ze worden enkel en alleen om hun . Daarom zijn er ook speciale vleesrassen , die extra gespierd zijn.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts